Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ΚοζάνηςarthasrthrsahjrtjhrjrrytΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., με γενικό τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Η εκδήλωση, υπό τον γενικό τίτλο
«Οι καλλιέργειες και η επεξεργασία των σπόρων: από το παρελθόν στο παρόν»

θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Περιλαμβάνει:

α) Παρουσίαση του θέματος της βιολογικής γεωργίας, με έμφαση στο ιπποφαές, από τον Άρη Γκουλιάφα, μέλος της ομάδας καλλιεργητών «ιπποφαές team». Ώρα: 10.00 π.μ.

β) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Εργαστήρι αρχαιοβοτανικής για μικρούς και μεγάλους. Ώρα: 10.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να μυηθούν από τις αρχαιοβοτανολόγους της Εφορείας Χαρά Στυλιανάκου και Δήμητρα Κοτσαχρήστου, στον κόσμο της αρχαιοβοτανικής γνωρίζοντας τις σχετικές διαδικασίες απόκτησης και μελέτης των αρχαίων σπόρων. (διαδικασία επίπλευσης – νεροκόσκινου).

Η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.