Βίκος Street Relays Κοζάνη 2017 – Γ. Θεοδωρίδης: «Η Κοζάνη έχει ανάγκη από έναν τέτοιο αγώνα, πρέπει και μακάρι να καθιερωθεί»



uugdytdmyrsmtsrtmsnrtsntrjt

Έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό στίβο σαν αθλητής και τώρα ως προπονητής προσπαθεί να δώσει τα «φώτα» του στη νέα γενιά και γιατί όχι από τα «χέρια» του να αναδειχθεί ένας «νέος Γιώργος Θεοδωρίδης».

Ο κορυφαίος σπρίντερ από την Κοζάνη, είναι προπονητής στον Φιλαθλητικό Σύλλογο και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του σταδίου, που ήταν το δεύτερο «σπίτι» του στα αθλητικά του χρόνια και τη δουλειά του, καθώς εργάζεται στην Περιφέρεια και στη Διεύθυνση Οικονομικών. Αν και πλέον προστέθηκε μια πολύ γλυκιά ασχολία, καθώς έγινε πατέρας.

Υπάρχει και μια τέταρτη ασχολία. Ποια είναι αυτή; Τα Βίκος Street Relays, που διεξάγονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κοζάνη. Ο ίδιος έχει «αγκαλιάσει» τους αγώνες, όπως σταδιακά και η τοπική κοινωνία και ο παλιός μεγάλος μας πρωταθλητής μπορεί να χαίρεται για την αγάπη που δείχνουν οι συντοπίτες τους για τον κλασικό αθλητισμό, για τους αγώνες σκυταλοδρομίες δρόμου, για τη δράση και την αλληλεγγύη.

«Η Κοζάνη έχει ανάγκη από έναν τέτοιο αγώνα, πρέπει και μακάρι να καθιερωθεί» επισημαίνει ο Γιώργος Θεοδωρίδης, που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις (και) τη φετινή διοργάνωση. «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τον στηρίξουμε και το σημαντικό είναι ότι μετά την πρώτη φορά, άρεσε και γι’ αυτό επιστρέφουν. Είναι ένας αγώνας που όλοι μπορούν να πάρουν μέρος και να ζήσουν την εμπειρία. Η διαφορά που κάνουν τα Street Relays, πέρα της γιορτής και διασκέδασης, είναι πως δεν υπάρχει για μένα νικητής. Πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τους πρώτους, αλλά μπαίνουμε για να τρέξουμε και όποιοι τερματίζουν είναι κερδισμένοι. Φέτος είναι ένας ακόμη λόγος για να στηρίξουμε τη διοργάνωση, καθώς έχει κοινωνικό σκοπό, αφού μετέχουμε για τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό του Ν. Κοζάνης», λέει.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Γ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Ο Γιώργος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1972 στην Αθήνα. Στην καριέρα του είχε πολλές διακρίσεις, αλλά οι πιο μεγάλες του επιτυχίες ήταν η κατάκτηση δύο μεταλλίων στα 60 μέτρα που ήταν «σπεσιαλίστας».
Το 2000 στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες κλειστού στη Γάνδη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και το 2004 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Βουδαπέστη είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, έχει μπει σε ακόμη δύο τελικούς μεγάλων διοργανώσεων στα 60 μέτρα, το 1998 ήταν 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Βαλένθια και το 2001 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Λισσαβώνα. Σε νεαρές ηλικίες έχει δύο σημαντικές διακρίσεις, το 1991 ήταν 8ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και το 1992 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων.
Τα ατομικά του ρεκόρ ήταν 6.51 στα 60 μέτρα και παραμένει δεύτερος όλων των εποχών, στα 100 μέτρα 10.17 που μέχρι σήμερα είναι στην όγδοη θέση των καλύτερων Ελλήνων και 21.74 στα 200 μέτρα. Τελείωσε την καριέρα του το 2006.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@relays.gr.
Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τετάρτη 17 Μαΐου (12 τα μεσάνυχτα).

Επίσης εγγραφές γίνονται στα εξής σημεία:
− Στα γραφεία του ΦΚΣΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στο ΔΑΚ Κοζάνης, 16:00 – 19:00 καθημερινά
− Στο κατάστημα SNEAKER MIND οδό Χαρ. Μούκα 3, ώρες λειτουργίας καταστήματος
− Στο κατάστημα SPORT STYLE, οδό Βασιλίσσης Σοφίας 28, Πτολεμαιδα, ώρες λειτουργίας καταστήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.