ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης: «Αυτό είναι το υποτιθέμενο success story των κ. Τσίπρα και Καμμένου»nea_dimokratia_pinakida

Και όμως, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπέρασαν ακόμη και τον εαυτό τους σε καιροσκοπισμό. Στην αρχή παρίσταναν ότι ΔΕΝ θα πάρουν μέτρα. Τώρα με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους, στοχοποιώντας πια όλη την κοινωνία. Ειδικότερα:

Α. Το Πολυνομοσχέδιο συνιστά το 4ο Μνημόνιο, αφού:
– Περιλαμβάνει μέτρα & δημοσιονομικούς στόχους, πέραν του τέλους του 3ου Μνημονίου.
– Περικλείει μέτρα που δεν βρίσκονταν στο 3ο Μνημόνιο.
– Είναι το πιο βαρύ Μνημόνιο! Και μάλιστα χωρίς λεφτά. Μέσα σε 2 χρόνια, 2 Μνημόνια!

Β. Είναι το πιο βαρύ Μνημόνιο. Γιατί:
– Περιλαμβάνει 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα. Από το «ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα», περάσαμε στο ψηφίζουμε «4,9 δις ευρώ νέα μέτρα και με τα δύο χέρια».
– Υπάρχουν μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο και σήμερα φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
– Ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ (από τα 12 δις ευρώ παροχές του «προγράμματος Θεσσαλονίκης»).
– Προβλέπει 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το επάρατο «E-mail Χαρδούβελη».
– Ο λογαριασμός για κάθε νοικοκυριό, είναι της τάξης των 3.400 ευρώ.

Γ. Υπάρχουν νέα μέτρα και για το 2017 και για το 2018.
– Καταργείται, από 1.1.2017, η μείωση του φόρου εισοδήματος για ιατρικές υπηρεσίες.
– Καταργείται, από 1.1.2018, η μείωση κατά 1,5% του φόρου εισοδήματος που παρακρατείται στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, συντάξεις κ.α..
– Μειώνεται, από 1.1.2018, το επίδομα θέρμανσης στα 58.000.000 ευρώ (νέα μείωση κατά 45.000.000 ευρώ, από 107.000.000 ευρώ που το είχε μειώσει πέρυσι η Κυβέρνηση – Επί Νέας Δημοκρατίας ήταν στα 210.000.000 ευρώ).
– Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα (9.000.000 ευρώ το 2017 και 12.000.000 ευρώ το 2018).
– Περικόπτονται τα ειδικά μισθολόγια (από το 2017).

Δ. Επέκταση και διεύρυνση της λιτότητας, ιδιαίτερα στους -οικονομικά- πιο αδύναμους.
– Χάνονται από 1 – 3 συντάξεις και ένας μισθός.
– Αντί για χορήγηση 13ης σύνταξης, που υπόσχονταν, κόβουν τη 12η και την 11η.
– Επιβαρύνονται για πρώτη φορά, με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες.
– Επιβαρύνονται, ακόμη περισσότερο, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες.
– Πετσοκόβονται τα ειδικά μισθολόγια, ιδίως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας!

Ε. «Αντίμετρα». Ο «φερετζές» ενός πολύ επώδυνου πακέτου μέτρων.
Εφαρμόζονται υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, απαιτούν την προηγούμενη έγκριση των δανειστών και πρωτίστως του Δ.Ν.Τ. (άρθρο 15), αφορούν μόνο το μέρος της υπέρβασης από τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π. και:
– Προϋποθέτουν ψήφιση και πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων ύψους 4,9 δις ευρώ.
– Προϋποθέτουν τη μόνιμη επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
– Προϋποθέτουν την αξιολόγηση από τους «Θεσμούς».
– Δεν είναι ουδέτερο το αποτέλεσμά τους για τον κάθε πολίτη, μετά την υλοποίηση των μέτρων, ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων (π.χ. ακόμη και με την υλοποίηση του συνόλου των αντιμέτρων, κάτι που προϋποθέτει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 5,5% του Α.Ε.Π., ο φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ, θα έχει αύξηση φορολογίας).
– Αφού η Κυβέρνηση υιοθέτησε ασθμαίνοντας την πρόταση της ΝΔ για μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, γιατί δεν υιοθετεί και τις υπόλοιπες προτάσεις της (κάθε παιδί σε βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς, 20% μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση στο φόρο στο κρασί); Τώρα! Όχι μετά από 2 – 3 χρόνια…

ΣΤ. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2017, πέφτει από το 2,7% στο 1,8%.
– Με βάση και το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο, χάθηκαν, μέχρι το 2018 – 29 δις ευρώ πλούτου, ή 7.000 ευρώ περίπου χαμένο εισόδημα για το κάθε νοικοκυριό.
– Επίσης, προβλέπεται φθίνουσα πορεία του ρυθμού ανάπτυξης από το 2020.

Ζ. Τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν στο 3,5% του Α.Ε.Π., τουλάχιστον μέχρι το 2021.
– Το 2021, προβλέπεται το θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα του 5,6% του Α.Ε.Π., μετά τη λήψη μέτρων και δήθεν αντιμέτρων.
– Η Κυβέρνηση, από ορκισμένος πολέμιος των πρωτογενών πλεονασμάτων, γίνεται πλέον υπερασπιστής και οπαδός τους. Η επιτομή της κοροϊδίας!

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, μετά από την ενδεικτική παράθεση του μεγέθους της απάτης και της αποτυχίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει πολύ απλά στα εξής:
· Όλα έγιναν, γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε ουσιαστικά να «αγοράσει πολιτικό χρόνο» και να πείσει τους ψηφοφόρους του, ότι δήθεν διαπραγματεύεται.
· Με τον αμοραλισμό του κατάφερε να χαθούν για την Ελλάδα 2,5 χρόνια και να χρεωθούμε συνολικά 2 αχρείαστα μνημόνια, φτωχοποιώντας τους Έλληνες και γονατίζοντας την Οικονομία.
· Δέσμευσε τη Χώρα και αποδέχθηκε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ακόμη και τις πιο παράλογες, όπως τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το «αιώνιο Υπερταμείο».
· Τώρα μάταια προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία, ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, αφού είχε γίνει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και είχε αποσπαστεί συγκεκριμένη ρύθμιση από τους δανειστές στο ζήτημα του χρέους, από το 2012.

Αυτό είναι το υποτιθέμενο «success story» των κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Για τη Ν.Δ. – ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης
Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.