Σεμινάριο με τον Κώστα Βόμβολο από το ΔΗΠΕΘΕ ΚοζάνηςcygkckytyktsdkyskyskytdlkutdlkuΗ διδασκαλία του αρχαίου δράματος μέσω της μουσικής προσέγγισης των χορικών

Στόχος του σεμιναρίου είναι η πρακτική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και ο εμπλουτισμός των μέσων που διαθέτουν ώστε να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών όταν έρχονται σε επαφή με το αρχαίο δράμα.

Είτε στα πλαίσια μιας σχολικής παράστασης είτε κατά την ανάγνωση ή την αποσπασματική του παρουσίαση ο ποιητικός λόγος των αρχαίων μπορεί να γίνει πολύ περισσότερο προσιτός μέσω του παραλληλισμού του με μορφές οικείες στα παιδιά της εφηβικής ηλικίας όπως το τραγούδι, η ρυθμική απαγγελία και η συνδυασμένη εκφορά του λόγου με την κίνηση.

Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από την «Αντιγόνη», την «Ελένη», τις «Τρωάδες» αλλά και κάποιες κωμωδίες του Αριστοφάνη το σεμινάριο προτείνει διαφορετικές εκδοχές χρήσης της θεατρικής μουσικής στο σχολικό περιβάλλον.

Για την παρακολούθησή του δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους δουλεύουν με ομάδες παιδιών και νέων.

Ένα μέρος της δουλειάς του σεμιναρίου μπορεί να παρουσιαστεί μετά την ολοκλήρωσή του με τη μορφή μικρής παράστασης διάρκειας 15’-20’ στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες.

Σε μια διευρυμένη μορφή θα μπορούσε να συμμετέχει στο σεμινάριο και ένας αριθμός μουσικών –οποιασδήποτε ηλικίας αλλά με σχετική ευχέρεια σε κάποιο όργανο- οι οποίοι θα συνοδεύσουν τις απόπειρες των εκπαιδευτικών κάτω από την καθοδήγηση του Κώστα Βόμβολου και θα εμφανισθούν φυσικά και στην τελική παρουσίαση.

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:
Σάββατο 20 Μαϊου – Ώρες: 16:00 με 20:00
Κυριακή 21 Μαϊου – Ώρες: 11:00 με 14:00

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ – Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: 2461024062 και 6987991949, καθώς και στο e-mail: seminaria.dipethekozanis@gmail.com

Κώστας Βόμβολος

Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ιατρική στο ΑΠΘ.

Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 170 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκυμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της ”Τέχνης”, το Θέατρο Τέχνης, τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ , τη Νέα Σκηνή Τέχνης, την Actors Touring Company του Λονδίνου κ.α.

Από το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico, το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 9 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α.

Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και από το 2015 στο μεταπτυχιακό του Τμήματος θεατρικών σπουδών του Ναυπλίου. Έχει επίσης διδάξει σε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Trinity college του Δουβλίνου, στο Μοντερέι (Καλιφόρνια), στο Βερολίνο κ.α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.