Σε καλό δρόμο το αίτημα της Ερμακιάς αναφορικά με την ένταξή της στις μαρτυρικές κοινότητες00kt75ed7k5e6k5w64w6e7

Ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς , σχετικά με την αναγνώρισή της ως μαρτυρική κοινότητα, βρίσκει τη λύση του κατόπιν πολλών προσπαθειών , συσκέψεων και ανάλογης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Η θετική εξέλιξη επετεύχθη μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Εορδαίας και της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς για την προετοιμασία πλήρους φακέλου, ο οποίος παραδόθηκε την Τετάρτη 10-5-2017 από τον ίδιο το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου η αρμόδια τριμελής Επιτροπή να αποφασίσει για την ένταξη της Ερμακιάς στις μαρτυρικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας παραδίδοντας το φάκελο στο Διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Γεώργιο Δέδε , είχε την ευκαιρία και «δια ζώσης» να τεκμηριώσει όλα τα επιχειρήματα για την κατάταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών κοινοτήτων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Στην πολύπαθη περιοχή της Εορδαίας , η οποία πλήρωσε ακριβά το τίμημα της Γερμανικής θηριωδίας , η Τοπική Κοινότητα της Ερμακιάς έζησε με τον πιο τραγικό τρόπο και πληρώνοντας με ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές την εγκληματική δραστηριότητα των στρατευμάτων κατοχής ».

Στην παράδοση του φακέλου το παρών έδωσε ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος , ενώ οι άλλοι Βουλευτές της περιοχής για λόγους ανεξάρτητους της θέλησή τους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.