Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη συλλογή αποδείξεων το 2017 – Του Σιαμπανόπουλου Αντώνη, Οικονομολόγου Λογιστήsiampanopoulos4353453

Του Σιαμπανόπουλου Αντώνη

1) Πως εφαρμόζεται η μείωση για να χτιστεί το αφορολόγητο

Η μείωση του φόρου υπολογίζεται στα εισοδήματα του 2017 από μισθούς και συντάξεις του, καθώς και στην προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων που φορολογείται με την κλίμακα μισθωτών συνταξιούχων

Οι μειώσεις του φόρου εφαρμόζονται και για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες εφόσον δηλαδή τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

Δεν εφαρμόζεται καμία μείωση σε καμία άλλη κατηγορία φορολογουμένων (ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι κλπ)

Για να διατηρηθεί η μείωση φόρου , ο φορολογούμενος πρέπει να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην Ελλάδα ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες, να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και που έχουν γίνει για τον ίδιο ή τον άλλο σύζυγό του ή το άλλο μέλος του συμφώνου συμβίωσης καθώς και για τα εξαρτώμενα μέλη αυτού.

Όταν υπάρχει εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή/και από ατομική αγροτική επιχείρηση μαζί με εισόδημα από άλλες κατηγορίες, η μείωση του φόρου που προβλέπεται, θα είναι αυτή που αναλογεί μόνο στο μέρος του εισοδήματος που προέρχεται αποκλειστικά από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή/και από ατομική αγροτική επιχείρηση.

Όταν υπάρχει εισόδημα από ατομική επιχείρηση, η οποία υπάγεται στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α.(πχ καφενείο σε χωριό), μαζί με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, η μείωση του φόρου που προβλέπεται θα υπολογίζεται μόνο στο εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το εάν αυτός θεωρείται κατ’ επάγγελμα αγρότης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο epilogic.gr – κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.