Μεγάλο γαστρονομικό event με την Ντίνα Νικολάου στη φετινή Egnatia Expo στην Πτολεμαΐδα



egnatia_expo-aerial2

Η “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2016 – 9η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, η νέα μεγάλη έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα από την Τετάρτη 7 έως και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, κλείνει σιγά-σιγά τις εκκρεμότητες της, και ξεκινά να ανακοινώνει τμηματικά το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Ανακοινώνεται λοιπόν, πως κατά τη διάρκεια της Έκθεσης προγραμματίζεται ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με τη διακεκριμένη Chef Ντίνα Νικολάου, η οποία πρόκειται να συνθέσει ένα γευστικό μωσαϊκό από τοπικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τολμηρά πιάτα και ζωηρές γεύσεις.

Το γαστρονομικό αυτό event, πρόκειται να λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου (Δεύτερη μέρα της Έκθεσης) στις 21.30 στο Αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Παντελίδης. Σας περιμένουμε όλους!

Λίγα λόγια για τη Ντίνα Νικολάου

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία.
Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane (www.evievane.com) υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 την παρουσία της στην τηλεόραση με στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1.
Από το 2009 έως το 2011, στο Star με τους «Νηστικοί πράκτορες» και συνέχισε το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα».
Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.
Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
To 2014-2015 συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».
Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της.Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)

Το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere».

Το βιβλίο της με τίτλο «Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το 2015, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική.Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γιατί όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα, τα παραχώρησε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Με το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2016, προσπαθεί να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας.

Επωφεληθείτε από τη συμμετοχή σας!

Αν είστε επαγγελματίας και θέλετε να λάβετε μέρος στην έκθεση, ή θέλετε να ρωτήσετε για αυτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με κ. Μποτονάκη Σοφοκλή (Τηλ. 6909909500) & το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265, 9:30πμ-1:30μμ).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.