Το αρχοντικό Γρ. Βούρκα αποκτά καινούρια ζωή – Της Δήμητρας Καραγιάννη



w4brgwqergbawqer4gbaeqeg4rΗ παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Κούσουλα «Η αγάπη που δεν ξέρει» έγινε αφορμή να «ανακαλύψουμε» ξανά το αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα, ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα, ένα ιστορικό μνημείο, χαρακτηριστικό δείγμα της Δυτικομακεδονικής αρχιτεκτονικής του άλλοτε.

Ανακαινισμένο πια άρτια, δόθηκε στη χρήση των πολιτών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με μία λογοτεχνική βραδιά, στην οποία πλήθος κόσμου θαύμασε το «καινούριο» αυτό απόκτημα της πόλης και του τόπου. Το ευχάριστο, εκτός των άλλων, είναι πως είναι κάθε μέρα ανοιχτό και επισκέψιμο, καθώς σε αυτό στεγάζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.

Αποτελεί ένα αληθινό στολίδι, ένα σπάνιο κόσμημα στο κέντρο της πόλης μας, το οποίο αξίζει και θα έπρεπε να επισκεφθούν όλα τα σχολεία, ντόπιοι κι επισκέπτες.

Η εντυπωσιακή συντήρηση και ανακαίνισή του αποτελεί πραγματικό επίτευγμα. Το αρχοντικό Βούρκα είναι ένας εξαιρετικός χώρος μουσειακός, ένας ιδανικός χώρος εκδηλώσεων, ένα καταπληκτικό σημείο αναφοράς του παρελθόντος της πόλης, που ζωντανεύει μέσα στο παρόν της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.