Χάρης Κάτανας: «Αυτό δεν είναι συμφωνία, είναι νέο μνημόνιο και θα διαλύσει ότι απέμεινε»



katanas_xarisΕπειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το τρίτο μνημόνιο, το πρωί συμφώνησε και σε ένα τέταρτο. Κι αυτό το έκανε χωρίς να έχει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού, αφού η απήχηση των δύο κυβερνητικών κομμάτων, στην κοινωνία, συρρικνώνεται συνεχώς, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Οι όροι του νέου μνημονίου (που οι κυβερνητικοί τώρα το λένε “συμφωνία”, όπως είπαν και την τρόικα “θεσμούς”), αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάλι είπε ψέματα. Υποσχέθηκε συμφωνία χωρίς μέτρα και συμφώνησε σε νέο μνημόνιο με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, που μειώνουν κι άλλο συντάξεις και μισθούς, που ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, που κατεβάζουν το αφορολόγητο, αυξάνοντας τη φορολογία.

Με το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει, η χώρα θα πάψει να έχει μεσαία “τάξη”, όπως εδώ και καιρό έπαψε να έχει και εργατική “τάξη” (στη φετινή εργατική πρωτομαγιά δεν συμμετείχαν εργάτες και εργαζόμενοι, αλλά άνεργοι). Με το νέο, σημερινό, μνημόνιο, μετά την Ελλάδα της ανεργίας, βαδίζουμε μαθηματικά και στην Ελλάδα των διαλυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των πτωχευμένων βιοτεχνιών, των κλειστών λόγω χρέους εργοστασίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε και πάλι ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Απέδειξε πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί στην εξουσία και να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Αυτοί οι λίγοι, είναι οι μόνοι ωφελημένοι από τη νέα συμφωνία, από το νέο μνημόνιο. Όλοι οι υπόλοιποι, έχουμε πλέον υποχρέωση, να ενωθούμε, να συμβαδίσουμε, για να φέρουμε άμεσα την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα για την ανάκαμψη και για να τελειώνουμε επιτέλους με τους ανίκανους που μας κυβερνούν.

Κάτανας Χάρης
π. Βουλευτής Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.