Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης για τον φετινό επιτυχημένο Λασσάνειο Δρόμο της Κοζάνης



jygrsjsytrjsytjystjystjyt

Το Σάββατο το απόγευμα στις 22-4-2017, πραγματοποιήθηκε ο Λασσάνειος Δρόμος στην Κοζάνη με βασικό διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης.

Διεξήχθησαν τρεις αγώνες, 500 μ. όπου έλαβαν μέρος 70 παιδιά δημοτικού, αγωνιστικού και δυναμικού βάδην 5 χλμ με 153 τερματίσαντες και αγωνιστικού 10 χλμ με 169 τερματίσαντες.

Στα 5 χλμ τα κατάφεραν 78 άνδρες και 75 γυναίκες, μια εξέλιξη εξαιρετικά ενθαρρυντική, στο πνεύμα της καμπάνιας για ισόποση συμμετοχή και των δύο φύλων στον αθλητισμό.

Τον αγώνα των 10 χλμ ολοκλήρωσαν 147 άνδρες και 22 γυναίκες.

Ήταν μια γιορτή του αθλητισμού για την πόλη αφού συμμετείχε όλο το δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας εμπνεόμενο από το σύνθημα των αγώνων «Τρέχουμε όλοι για τον τόπο μας», ενώ έλαβαν μέρος περί τους εκατό δρομείς κι από άλλες περιοχές.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά με το χαμόγελο στα χείλη διασκέδασαν μ’ έναν εναλλακτικό τρόπο που συνάδει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Σημαντική ήταν η συνδρομή στην όλη προσπάθεια των δεκάδων εθελοντών όπως μελών του ΣΔΥ Κοζάνης, των ομάδων ραδιοερασιτεχνών εκτάκτων αναγκών ΕΡΑΔΥΜ και ΣΥΡΑΚΟΖ, της λέσχης μοτοσυκλετιστών «ΟΔΙΚΟ», της Κοινότητας Ανιχνευτών, της ομάδας Ecomobility του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου «Η Κόζιανη», των Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής», του ΣΕΟ Κοζάνης καθώς επίσης κι άλλων μεμονωμένων συμπολιτών μας, που αυθόρμητα έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Επίσης σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς είκοσι χορηγοί, κυρίως τοπικές επιχειρήσεις, υποστήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη διοργάνωση.

Αναφέρουμε τους χορηγούς ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για τη συνεισφορά τους:

1)Βιομηχανία τροφίμων Αlfa AEBE
2)Κοσμηματοπωλείο Christos Nioplias Jewellery Μεγ. Αλεξάνδρου 16 Κοζάνη
3)Contra Market Λαρίσης 18 Κοζάνη
4) Welcome Stores Ιωαννίδης Φιλίππου Β 26 Κοζάνη
και 1ο χλμ Π.Ο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης Πτολεμαΐδα
5) Bar- Cafe Day Mode X Mούκα 1 Κοζάνη
6) Ζαχαροπλαστεία Αμορίνο Γκέρτσου κι Αριστοτέλους Κοζάνη
7) Mikel Cοffee Company
Παύλου Μελά και Ιπποκράτους
Γιάνναρη κι 11ης Οκτωβρίου
Κοζάνη
8) Xtreme Stores αλυσίδα καταστημάτων Fitness υποκατάστημα Κοζάνης
Γκέρτσου και Νυμφαίου 2 έναντι Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου
9) Pafilis Beauty Store Ελευθερίου Βενιζέλου 5 Κοζάνη
10) Αλλαντικά Αφοι Δ. Χατζηγιαννάκη ΟΕ Αριστοτέλους 30 Κοζάνη
11) COMPAC λογιστική υποστήριξη ΙΚΕ Αρμενοπούλου 3 Κοζάνη
12) ΑΦΟΙ Καραστέργιου ΑΕΒΕ
Ψυγεία-Διαλογητήρια-Εμπόριο Οπωρολαχανικών
13) Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζή Ιωνίας 6 Κοζάνη
14) Σύγχρονο Διαιτολογικό Κέντρο Εμ. Πλιάκης
Ιωάννου Μικρού 2 Κοζάνη
15) Αρτοποιεία
Bakery Patisserie Aikaterini Korka deux Κk
16) Αρτοποιεία Kaklidis Bakery
17) Hell energy Drinks
18) Fitness Freak Φιλίππου Β 14 Κοζάνη
19) Taylor’s made Cafe bar
Ειρήνης και Δρίζη γωνία, Κοζάνη.
20) Μεταφορές Πούχιας 1ο χλμ Κοζάνης-Λάρισας , Κοζάνη.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει:

α)Στο Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης για τη συμπαράσταση και τον ρόλο του στην ολοκλήρωση του αγώνα με ασφάλεια.
β) Στον Διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς Βασίλη Τσίγκα για την παροχή ασθενοφόρου.
γ) Στη Διεύθυνση Υγείας και Ασφαλείας στην Εργασία της ΔΕΗ για την παροχή οδηγού και εξειδικευμένου προσωπικού για την επάνδρωση του ασθενοφόρου.
δ)Στον Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας για την παροχή σκηνών προς την εξυπηρέτηση των αναγκών της διοργάνωσης.

Ο Λασσάνειος Δρόμος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη αλλά και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά για τη συμβολή τους.

Στον αγώνα συνδιοργανωτής ήταν και ο Οργανισμός Αθλητισμού-Πολιτισμού- Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, ο οποίος παρείχε τα νέα γραφεία στην πλατεία ως γραμματεία, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

Τα χαμόγελα των συμμετεχόντων, ο ενθουσιασμός όλων των συντελεστών, το χειροκρότημα των θεατών που κατέκλυσαν την πλατεία Νίκης και τον κεντρικό πεζόδρομο και τα διθυραμβικά σχόλια στα ΜΜΕ μετά το πέρας της διοργάνωσης, αποτελούν το πιο ισχυρό μήνυμα ώστε να επαναληφθεί και του χρόνου το εγχείρημα και να επανέλθει ο Λασσάνειος Δρόμος ως θεσμός στο ετήσιο πρόγραμμα της πόλης της Κοζάνης.

Για την ιστορία, στα 10 χλμ πρώτευσαν οι Παπαλεξίου Αλέξανδρος, Κουτσουμπίδης Δημήτριος και Πασσαλίδης Χαράλαμπος στους άνδρες και Ορφανίδου Ευσταθία, Τζίντζουρα Θωμαή και Μπρέτσα Μαρία στις γυναίκες.

Τα κύπελλα των νικητών στα 5 χλμ, προσφορά του Cafe Bar Taylor’s Made κατέκτησαν οι Τσιρώνης Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδης Πέτρος και Δαρδούμπας Αθανάσιος στους άντρες και Παλιούρα Αλεξάνδρα, Τσακιλτζίδου Πηνελόπη και Τζαλαζίδου Δήμητρα στις γυναίκες.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.