Συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας ΚΚΕ για την συγκέντρωση με τον Δημήτρη Κουτσούμπαkytkdydkstyjkrtrjtysjyr

Χαστάς Θανάσης (γραμματέας της Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ):

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ παραχωρεί τη σημερινή συνέντευξη τύπου λίγες μέρες μετά τη λήξη των εργασιών του 20ού Συνεδρίου του Κόμματός μας.
Ενός Συνεδρίου που επιβεβαίωσε την ακλόνητη ιδεολογικοπολιτική ενότητα του Κόμματος, την απόφαση και τη θέληση των στελεχών και μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ, να το κάνουμε πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Αυτή την περίοδο ξεδιπλώνεται πανελλαδικά ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων, δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων των Κομματικών Οργανώσεων. Πλατιάς συζήτησης με τους εργαζόμενους, το λαό, για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και για την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας προγραμματίζουμε πολιτική συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Απρίλη με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Κοζάνης, στις 7:30μμ.
Το θέμα θα είναι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργεια και η πρόταση του ΚΚΕ για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, ενημερώνοντας τον λαό για τις εξελίξεις και τις αιτίες τους, καλούμε ταυτόχρονα την εργατική τάξη να επιλέξει το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, της οργανωμένης αντίστασης και αντεπίθεσης.

Να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη που υπηρετεί τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, που εξασφαλίζει φτηνή Ενέργεια για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, που ελαχιστοποιεί την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, που παρέχει εργασιακή ασφάλεια στους εργαζόμενους του κλάδου, προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας.

Επίσης, στις 6 και 7 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματός μας θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή μας.
Το Σάββατο 6 Μάη θα μιλήσει στη συνεστίαση της Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, στο Ξενοδοχείο Παντελίδης, με ώρα έναρξης 9:00μμ.
Την Κυριακή 7 Μάη θα παραβρεθεί και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στον Πυξό της Φλώρινας, στις 11:30πμ. Στην εκδήλωση που θα προηγηθεί στον Πυξό θα μιλήσει η συντρόφισσα Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χατζηδαμιανός Κώστας (μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης):

Η συγκέντρωση αποτελεί σημαντικό σταθμό της πολύμορφης δραστηριότητας που ανέπτυξε η Κομματική Οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας πλατιά τη συζήτηση με τον λαό, με επίκεντρο την πρόταση του Κόμματος για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, που αφορούν άλλωστε ιδιαίτερα την περιοχή καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτής της πολύμορφης δράσης πραγματοποιήθηκαν περιοδείες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις στους χώρους της ΔΕΗ στην Κοζάνη και τη Φλώρινα και ειδικότερα: Στο Ηλεκτροτεχνείο Βορείου Πεδίου, στους ΑΗΣ Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου, Μελίτης και Αμυνταίου, στα Συνεργεία Βόρειου Πεδίου, στο Ορυχείο Αμυνταίου, στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου.

Καθώς όμως το ζήτημα της Ενέργειας αφορά όλον το λαό, εκτός από τους χώρους της ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις σε μια σειρά τόπους δουλειάς, συνοικίες, χωριά, σχολές μαθητείας – κατάρτισης, νυχτερινά σχολεία, ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι μεγάλο μέρος του λαού είναι απογοητευμένο, καθώς βιώνει τις ολοένα και μεγαλύτερες επιπτώσεις από την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που υλοποιούν με συνέχεια και συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Αλλά και από τον ρόλο των Τοπικών Διοικήσεων, των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών, παλιών και νέων, καθώς διαχρονικά συνέβαλαν στην προώθηση της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και το ίδιο κάνουν και σήμερα, παρά τις κορόνες και τις «εναλλακτικές» προτάσεις ιδιωτικοποίησης.

Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία για τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις για τον έλεγχο κοιτασμάτων και ενεργειακών διαδρόμων, για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν, καθώς από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα περνάει και ο αγωγός ΤΑΡ.
Το πλατύ άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης στον λαό της περιοχής συνεχίζεται με περιοδείες και συζητήσεις, προκειμένου να φτάσει σε όλο τον λαό η ανακοίνωση – προσκλητήριο συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του λαού της περιοχής στη συγκέντρωση, προγραμματίζεται μετακίνηση με λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν:
Πτολεμαΐδα, από το δημαρχείο (6 μ.μ.),
Σιάτιστα, από την πλατεία Γεράνειας (6 μ.μ.),
Γρεβενά, από την πλατεία Λαχαναγοράς (6 μ.μ.),
Φλώρινα, από τα ΚΤΕΛ (5 μ.μ.),
Καστοριά, απέναντι από τον παλιό «Μασούτη» (5 μ.μ.).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.