Παρουσίαση του βιβλίου της Ντέπης Χατζηκαμπάνη «…στο μέλλον» στην Κοζάνη



kyfxdyjrstfxjtrsthrasjthrahtzjsthrΤο βιβλίο με τίτλο «…στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη (εκδ. Αίτιον) θα παρουσιαστεί την Κυριακή 23 Απριλίου στο καφέ «Μπλε Ελάφι», ώρα 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Περιοδικού Λόγου & Τέχνης «Παρέμβαση» και του ΣΥΝ Βιβλιοπωλείου. Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι: Αναστασία Μακρή, Εκπαιδευτικός, Δέσποινα Μακεδόνα, Αφηγήτρια, Όλγα Ευθυμιάδου, Φιλόλογος, Δημήτρης Γαύρος, Μουσικός, Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος- Συγγραφέας.

Η Ντέπη Χατζηκαμπάνη ζει και μεγαλώνει στη Λέσβο. Πλέκει στίχους με το βελονάκι της ψυχής. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Στίχους της έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς, ο Ηλίας Μακρίδης, ο Δημήτρης Γαύρος, οι Οναρ, οι Magic de spell, ο Θάνος Ανεστόπουλος, οι Σπυριδούλα, τα γυμνά καλώδια, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Πασχάλης Τσαρούχας και άλλοι πολλοί. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και ένα στιχουργικό παραμύθι.

Τo “…στο μέλλον” είναι το τέταρτο βιβλίο της. Γίνεται λόγος για μία πρωτοπρόσωπη αποσπασματική αφήγηση, που συχνά παίρνει χαρακτήρα θεατρικού μονολόγου. Η κεντρική ηρωίδα, γύρω από την ψηλάφηση ενός έρωτα (της σκοτεινής πλευρά του μάλλον), ξεδιπλώνει σκέψεις, συναισθήματα και κοιτάγματα του κόσμου και του εαυτού, που συγκινούν και προβληματίζουν. Ο πεζός λόγος σμίγει με τον ποιητικό, ο στοχασμός με το παραληρηματικό της ψυχής, η καταβύθιση στο επιμέρους με την πτήση στη γενίκευση, το εφήμερο με το διαρκές. Έκσταση και γείωση, απώλεια και αναμονή, απελπισία και απαντοχή, διάλυση και ανασυγκρότηση. Γλώσσα που επιθυμεί να υπηρετήσει το “καίριο” και το αληθές. Και στίχοι. Στίχοι από τραγούδια που ακόμα δεν έγιναν, μιας που η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, είναι μια από τους σημαντικότερους “θεραπευτές” του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.