Το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου στη Λίμνη Πολυφύτου

17884669_736153843212328_131329120065673571_n

Στις 22 και 23 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή φεστιβάλ αθλητικής αλιείας κυπρίνου διάρκειας τριάντα ωρών το καθένα (Σάββατο πρωί ως Κυριακή απόγευμα) που διοργανώνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης και θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου περιμετρικά της γέφυρας Ρυμνίου.

Η διεξαγωγή των φεστιβάλ γίνεται σύμφωνα με τον κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α., όπως επίσης ορίζεται:

1- Τα μέλη της Επιτροπής κριτών και τα μέλη της Επιτροπής Φεστιβάλ, προ της έναρξης του Φεστιβαλ, είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν αν οι αθλητές φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό τους για την ασφαλή αλίευση, φύλαξη και απελευθέρωση των αλιευμάτων όπως, απόχη, μαξιλάρι τοποθέτησης αλιευμάτων, δίχτυα (φυλακές) σε επαρκή αριθμό κ.λ.π.). Σε περίπτωση που αθλητής δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό αποβάλλεται από τον αγώνα.

2- Στο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου καταμετρώνται μόνο τα εξής είδη : Καθρέπτης Κοινός Δέρμα Γιαννιώτικα γριβάδια (grass carp) λευκά ή ασημί

3- Για να καταμετρηθούν ως μετρήσιμα τα ως άνω αλιεύματα πρέπει το βάρος τους να είναι τουλάχιστον 1000 γρ.και αυτό ισχύει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους αγώνες αλιείας κυπρίνου

4- Όλα τα αλιεύματα πρέπει να διατηρηθούν ζώντα μέσα σε ειδικά δίχτυα φύλαξης κυπρίνων (ένα αλίευμα ανά δίχτυ).

5- Τα δίχτυα φύλαξης πρέπει να είναι ειδικά και κατάλληλα για το ζύγισμα των κυπρίνων, κατασκευασμένα από μαλακό συνθετικό υλικό, διαπερατό και ανάγλυφο.

6- Κατά την διάρκεια του αγώνα τα δίχτυα φύλαξης των κυπρίνων πρέπει να είναι απλωμένα και απαγορεύεται να υπάρχουν μέσα σε αυτά βαρίδια ή άλλα αντικείμενα

7- Κάθε αθλητής οφείλει να έχει επαρκή αριθμό (το ολιγότερο τρία (3)) διχτυών φύλαξης (άρα 6 διχτυα ανά ομάδα) και ένα τουλάχιστον εναποθέτη ανά ομάδα.

8- Εκτός από τα δίχτυα και τους υγρούς εναποθέτες (μαξιλάρια) απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε άλλου μέσου φύλαξης των αλιευμάτων.

9- Τα δίχτυα και οι εναποθέτες (μαξιλάρια) πρέπει υποχρεωτικά να υγρανθούν πριν την φιλοξενία των αλιευμάτων.

10- Κάθε ψαρεύτρα οριοθετείται από πασσάλους, στημένους σταθερά και με ασφάλεια στην όχθη και παράλληλα με την λωρίδα ασφαλείας και περικλείεται (σε σχήμα Π) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με διακριτική ασπροκόκκινη κορδέλα.

11- Οι αθλητές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διατηρούν καθαρή την ψαρεύτρα τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Τα μέλη της Επιτροπής Φεστιβάλ οφείλουν εφ’ όσον επισκεφθούν και διαπιστώσουν ότι κάποια ψαρεύτρα παραβαίνει το παρόν άρθρο να συστήσουν (κιτρινη κάρτα) τον άμεσο καθαρισμο της ψαρεύτρας από τους αθλητές και αν αυτοί δεν συμμορφωθούν τότε οφείλουν να τους ακυρώσουν από το Φεστιβάλ (κόκκινη κάρτα)

12- Οι καπνιστές αθλητές, κριτές, επόπτες χρησιμοποιούν απαραιτήτως τασάκια τα οποία αδειάζουν σε σακούλες σκουπιδιών που έχουν μαζί τους.

13- Στην αρχή και στο τέλος του αγώνα οι αθλητές, είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν σχολαστικά τον χώρο τους. Ουδείς αθλητής έχει το δικαίωμα να εξέλθει από την ψαρεύτρα του μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν έχει προηγηθεί σχετικός έλεγχος για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

14- Απαγορεύεται στον τόπο του αγώνα να ανάβουν φωτιές για οποιοδήποτε λόγο. Επιτρέπεται ΜΟΝΟ η παρασκευή φαγητού, καφέ κ.λ.π. και άρα η χρησιμοποίηση, με πολύ μεγάλη προσοχή και αποκλειστική ευθύνη των αθλητών, ΜΟΝΟ μικρών ψησταριών (με κάρβουνα και σε καμία περίπτωση στο έδαφος) καθώς και μικρών συσκευών αερίου μέσα στις σκηνές, μέσα στις ψαρεύτρες. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και επιφέρουν την αποβολή των αθλητών από τον αγώνα

15- Απαγορεύεται ο καθορισμός ψαρευτρών, σε μικρότερη από τα 50 μέτρα απόσταση και από τις δύο πλευρές, από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (αγωγούς, μετασχηματιστές, πυλώνες, κολώνες κ.λ.π.)

16- Η ψαρεύτρα κάθε ζεύγους αθλητών πρέπει να είναι χώρος διαστάσεων 8Χ8 μέτρων και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηθούν τα καταλλύματα των αθλητών, σκηνές και ομπρέλες με διακριτικά χρώματα ΜΟΝΟ ένα εκ των εξής :σκούρο πράσινο, χακί ή τύπου καμουφλάζ. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρησιμοποίηση άλλου χρώματος για τις σκηνές και τις ομπρέλλες, ή η χρησιμοποίηση διαφημιστικών ομπρελών καθώς και η ανάρτηση σημαιών πλην αυτής με τα διακριτικά του συλλόγου των αθλητών καθώς και κάθε είδους πανό.

17- Το πλάτος ανάμεσα στις ψαρεύτρες κάθε ζεύγους αθλητών πρέπει να είναι από σαράντα (40) μέτρα το ελάχιστο έως εκατό (100) μέτρα το μέγιστο εφ’ όσον το πεδίο Φεστιβάλ αφορά λίμνη και προσμετρείται λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση μεταξύ των εξωτερικών γραμμών διαχωρισμού των ψαρευτρών.

18010903_738630196298026_4248606412670936394_n

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.