Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου με το Άσμα Ασμάτων από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο Θεραπευτήριο Σπινάρηq4yh5qa4yq4y4wy4r5yΑπαντώντας στο κάλεσμα και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης εμπνεύστηκε ως τόπο πραγματοποίησης της δράσης αυτής το ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας Σπινάρη.

Κυριακή 23η Απριλίου 2017
Θεραπευτήριο Σπινάρη – Ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

Με αφορμή την καινούρια παραγωγή που είναι βασισμένη στο Άσμα Ασμάτων, και στην καινούρια μετάφραση, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εστία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το διάλογο με αυτό το κείμενο. Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα, το Άσμα Ασμάτων, υμνεί την αγάπη με τρόπο μοναδικό. Οι 5 ηθοποιοί της παράστασης Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης, θα βρεθούν την Κυριακή 23η Απριλίου για να μεταδώσουν μέσω του λόγου, το μήνυμα της αγάπης, της συμφιλίωσης, της αποδοχής και της ειρήνης, έννοιες που διατρέχουν συνεχώς το Άσμα Ασμάτων.

Μέσα στην γιορτινή διάθεση που προτείνει η δράση αυτή θα ζητηθεί από τους ακροατές, να συμπληρώσουν το στίχο, “μοιάζει ο αγαπημένος μου, με…….”. Οι απαντήσεις τους θα βρίσκονται στην είσοδο του θεάτρου την ίδια μέρα, για να μοιραστούμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αμβλύνουμε τα όρια της λογοτεχνίας και να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια συλλογική εμπειρία, σε ένα ταξίδι με όχημα τις λέξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.