Το βιβλίο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη



aakjytrk7reke56e5tjejerulΤην Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ώρα 8 μ.μ., στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Λευκού Πύργου), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Ποιήτρια, η Μαρία Στύλου, Ραδιοφωνική παραγωγός –Συγγραφέας και η Άννα Κουστινούδη, Διδάκτωρ Αγγλικής φιλολογίας – Εκπαιδευτικός. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Λευτέρης Μαρόγλου, Πρόεδρος του Ομίλου «Ράδιο Θεσσαλονίκη –Ερωτικός». Στη μουσική θα είναι ο Δημήτρης Γαύρος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Κατερίνα Μαρκοπούλου, Δημοσιογράφος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κουτσούκος.

Διοργανωτές: Εκδόσεις «Γαβριηλίδης», Περιοδικό «Παρέμβαση», Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Νικόλαος», Βιβλιοπωλείο «Κεντρί».

***

Το βιβλίο «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό τρίπτυχο, στο οποίο ξεφυλλίζεται με φιλολογική ματιά, ο στοχασμός-διήγηση, η ποίηση και η κριτική παρουσίαση. Είναι μια περισυλλογή από το ανέκδοτο και δημοσιευμένο έργο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη, με το οποίο αυτή τοποθετείται στον πνευματικό και κοινωνικό λόγο, τόπο και τρόπο του σήμερα.

Χαμηλότονα κείμενα, σαν μικρές υποσημειώσεις στο προσωπικό βιβλίο της ζωής και της καθημερινότητας, που θέλουν να πουν κάτι από τον δικό τους ιδιαίτερο λόγο.

Σαν μία υπενθύμιση για ό, τι υπάρχουμε και μας υπάρχει, για ό, τι περιέχουμε και μας περιέχει, με ή χωρίς τη θέλησή μας. Αλλά, αυτή είναι και η συνέχεια της περιπέτειας της ζωής, που μας καλεί σε ένα τοπίο άγνωστο και συναρπαστικό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.