Η απάντηση των Αθλητικών Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για την πρόταση μη διεξαγωγής των Φεστιβάλaw3y5raeyzaeysezryrtyh

Μετά από δημοσιεύματα σε διαδικτυακά site της Κοζάνης αντιληφθήκαμε την διαμαρτυρία ,των επαγγελματιών αλιέων της λίμνης Πολυφύτου, ως αναφορά την διεξαγωγή των διήμερων Φεστιβάλ Αλιείας που θα συνδιοργανώσει ο Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης με τον Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας. Είναι γνωστό πως τα ψάρια, στους Αγώνες(Φεστιβάλ) Αθλητικής Αλιείας, μετά το ζύγισμα τους απελευθερώνονται κατευθείαν και δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο, γι’ αυτό το λόγο μας κάνει εντύπωση η διαμαρτυρία αυτή.

Ακούσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παναγιώτη Πλακεντά να λέει πως συμφωνήσανε με τους επαγγελματίες της λίμνης για την αλλαγή της τοποθεσίας της διεξαγωγής των αγώνων. Το κομμάτι το οποίο προτείναμε να γίνει το φεστιβάλ (πλησίον της Γέφυρας Ρυμνίου) είναι ένα κομμάτι στο οποίο κινούνται τα ψάρια αυτήν την περίοδο γι’ αυτό και προτείναμε, προφορικά, στο συγκεκριμένο κομμάτι την παράταση της απαγόρευσης αλιείας για τουλάχιστον ένα μήνα επιπλέον.Σκοπός των διοργανώσεων αυτών είναι η ανάδειξη της Λίμνης Πολυφύτου, όσο περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια αλιευθούν τόσο μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχουν οι μελλοντικοί αγώνες που θα οργανωθούν στη λίμνη Πολυφύτου. Εύλογο ερώτημα δε είναι πως σε προηγούμενους αγώνες που διοργανώθηκαν στο ίδιο σημείο την ίδια χρονική περίοδο, οι επαγγελματίες αλιείς δώσανε και δώρο-επιταγή για τον νικητή. Φέτος τι έχει αλλάξει; Τι νόημα έχει να γίνει κάποιο Φεστιβάλ ή κάποιος Αγώνας αν δεν αλιευθούν ψάρια; Μήπως φταίει η ανοδική πορεία που έχουν τέτοιου είδους διοργανώσεις;

Μετά λύπης αντιλαμβανόμαστε πως στη βορά των μικροσυμφερόντων που έχει μία μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθούν και μάλιστα στην περίοδο της κρίσης να σταματήσουν τις αναπτυξιακές προτάσεις που κάνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας ,προτάσεις από τις οποίες μόνο όφελος μπορεί να έχει ολόκληρη η παραλίμνια ζώνη.

Κύριοι επαγγελματίες αλιείς αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την βιωσιμότητα της Λίμνης Πολυφύτου θα έπρεπε να ενεργήσετε έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία (σημαντήρες) που έχει ακόμα και τώρα στη λίμνη, σε περίοδο απαγόρευσης. Αντ’ αυτού σας καλούμε κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των φεστιβάλ , να δείτε από κοντά τι σημαίνει Αθλητική Αλιεία και ποια είναι η πραγματική αγάπη για τη λίμνη.

Με εκτίμηση
Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης – Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.