Κοζάνη: Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα θεραπείας με τη βοήθεια σκύλων για παιδιά με αναπηρίες και δυσκολίες



17309350_1808789919147015_1388060700070733767_n

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα θεραπείας ΠΑΙ.ΖΩ. με τη βοήθεια σκύλων θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στην Κοβεντάρειο αίθουσα στην Κοζάνη.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρίες και δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον γνωστό εκπαιδευτή σκύλων και ιδρυτή του Κυναθλητικό όμιλο White Ghosts στην Κοζάνη, κ. Γιώργο Σέγκα. Ο ίδιος δήλωσε για την ημερίδα:

«Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα ΠΑΙ.ΖΩ. και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Θεραπείας με τη βοήθεια ζώων (Animal assisted therapy). Παράλληλα θα ύπαρξη δυνατότητα γνωριμίας με τα σκυλιά θεραπείας του ΠΑΙ.ΖΩ., Κίκο και Λίνα, ενώ θα παρουσιαστεί και μία πρώτη προσπάθεια παρέμβασης με τη βοήθεια ζώων που έλαβε χώρα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης».

Το πρόγραμμα ΠΑΙ. ΖΩ. είναι ένα πρόγραμμα θεραπείας με τη βοήθεια σκύλων για τα παιδιά με αναπηρίες και δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Σχεδιάστηκε από την ψυχολόγο Ειρήνη Κρυσταλλιδου, τον μη κερδοσκοπικό Κυναθλητικό όμιλο White Ghosts και τον εκπαιδευτή σκύλων Γιώργο Σέγκα, βασιζόμενο σε επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα που μαρτυρούν την αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους παρεμβάσεων. Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται αφιλοκερδώς.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.