Την 9η Εgnatia Expo ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη



jsytjytsjyrsutjyuruj5eyuj5e

Η διοργάνωση της Έκθεσης “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2017 – 9η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας. Η φετινή έκθεση θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου 2017, στο Parking του ξενοδοχείου Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Δεληκώστας, αφού έκανε μία αναδρομή στην επιτυχημένη πορεία της έκθεσης τα οκτώ προηγούμενα χρόνια, έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για φέτος, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Διοργανωτή οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι εκθέτες αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών τα τελευταία έτη.

«Οι προηγούμενες εκθέσεις έχουν καταστήσει την Πτολεμαΐδα εκθεσιακό κόμβο, αφού καταφέραμε να αξιοποιήσουμε άριστα τα δύο στρατηγικά της πλεονεκτήματα: Πρώτον το ότι είναι το γεωγραφικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, και δεύτερον το ότι είναι στο σταυροδρόμι μεγάλων οδικών αξόνων. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει τον εμπορικό κόσμο αποτελεί κίνητρο για εμάς ώστε να αναπτύξουμε νέες μορφές εξωστρέφειας, να αναζητήσουμε νέα κανάλια προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων μας», σημείωσε ο κ. Δεληκώστας.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που έχει μια επιχείρηση που συμμετέχει σε μία έκθεση, καθώς οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν πρόσωπο με πρόσωπο, σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων και καταναλωτών επιδιώκοντας πωλήσεις, και νέες συνεργασίες.

Αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο στο υπό κατάρτιση πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων: «Η EGNATIA EXPO είναι μια γιορτή στην οποία συμμετέχει όλος ο κόσμος. Χιλιάδες επισκεπτών μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο και ζωντανεύουν τη διοργάνωση. Όλοι αυτοί, θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με τη συμμετοχή τους να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων. Εκπαιδευτικά και πολιτιστικά events, συναυλίες, fashion show και πολλές ακόμα πλούσιες εκδηλώσεις, κοσμούν το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα.

Θέλω επίσης να ανακοινώσω πως κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης, θα λάβει χώρα πλήθος εκδηλώσεων για την επιχειρηματικότητα. Χρηματοδοτικά εργαλεία, αναλύσεις για το οικονομικό περιβάλλον, και προοπτικές ανάπτυξης είναι κάποιες από τις θεματικές που θα αναπτυχθούν, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων από όλη την Ελλάδα».

Αρωγός στο εγχείρημα είναι για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Εορδαίας. Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, έκανε αναφορά στις θετικές συνέπειες που παρουσιαστούν στην περιοχή: «Τέτοιες εκθέσεις βοηθούν τους εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους, τονώνουν το εμπορικό ενδιαφέρον και βοηθούν στο να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτή η έκθεση τονώνει το εμπορικό ενδιαφέρον, δημιουργεί κίνηση στην περιοχή, ο Δήμος Εορδαίας στηρίζει την έκθεση, και θα είναι δίπλα στον εμπορικό σύλλογο σε ότι χρειαστεί προκειμένου αυτή η έκθεση να στεφθεί με επιτυχία».

Ακολούθως ο κ. Ζαμανίδης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ζητήματος κατασκευής του πολυχώρου που μελλοντικά θα στεγάσει την έκθεση: «Στο επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του πολυχώρου εκδηλώσεων, όπου πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα διοργανώνονται τέτοιες εκθέσεις. Ελπίζω πως στα εγκαίνια θα έχουμε και την προθεσμία υποβολής προτάσεων».

«Αποτελεί τιμή για εμάς, και επιβεβαίωση των προσπαθειών μας το ότι βρισκόμαστε και φέτος όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο, αφού κάθε χρονιά, ο πήχης πρέπει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Η Egnatia Expo ταξιδεύει πλέον έξω από τα στενά όρια της Δυτικής Μακεδονίας. Διαβεβαιώνω τους εκθέτες πως για ακόμα μια φορά θα είμαστε κοντά τους σε ότι και αν χρειαστούν», τόνισε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Σοφοκλής Μποτονάκης.

Η Νέα Μεγάλη Έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας, με διοργανωτή τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, γίνεται με τη στήριξη του ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι κύριοι Παναγιώτης Πλακεντάς και Κώστας Κυριακίδης, που δεν παρέστησαν στην συνέντευξη τύπου λόγω της έκτακτης σύσκεψης για τη ΔΕΗ, και μετέφεραν τηλεφωνικά στους Διοργανωτές την αμέριστη στήριξη τους.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι από τον κ. Μποτονάκη Σοφοκλή (Τηλ. 6909909500) στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265, 9:30πμ-1:30μμ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.