Γ. Θεοφύλακτος: «Αποκαθίσταται η αδικία για τους σεισμόπληκτους της Αιανής σχετικά με τον τελευταίο σεισμό του 2013»theofilaktos_giannisΜετά από πολύμηνη προσπάθεια του βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου και μετά από τη θετική στάση του αρμόδιου υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, αποκαταστάθηκε η αδικία των αποφάσεων της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, σε βάρος των σεισμόπληκτων της Αιανής.

Συγκεκριμένα, ενώ σε ανάλογες αποφάσεις στήριξης των σεισμόπληκτων (π.χ. Αχαΐα, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, Αμφίκλεια) η δωρεάν κρατική ενίσχυση ανερχόταν σε 80% και το υπόλοιπο 20% προερχόταν από άτοκο δάνειο, στην Αιανή είχε αποφασιστεί η δωρεάν κρατική ενίσχυση να περιορίζεται μόλις στο 40% .

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί συμπολίτες μας να μην μπορέσουν να αποκαταστήσουν τα χτυπημένα από τον σεισμό σπίτια τους.

Με τη δημοσιευμένη στο ΦΕΚ της 30-3-2017 ΚΥΑ (Σπίρτζης, Τσακαλώτος, Χαρίτσης) αποκαθίσταται η αδικία των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος των κατοίκων της Αιανής, καθώς αποφασίζεται ότι η δωρεάν κρατική ενίσχυση ανέρχεται στο 80% (και το υπόλοιπο 20% καλύπτεται με άτοκο δάνειο).

Από το γραφείο του βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.