Πώς να διαλέξετε κλειδαριά για την πόρτα σας



durtmjndrm6t7mdu7md6rt7

Οι κλειδαριές ποιότητας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για το σπίτι σας για την πρόληψη διαρρήξεων και να κρατούν το σπίτι σας ασφαλές. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και μοντέλα κλειδαριών, αλλά οι πιο γνωστές είναι οι κλειδαριές μονού και διπλού κυλίνδρου .

Κλειδαριά μονού κυλίνδρου

Διαθέτει κλειδαρότρυπα στην εξωτερική πλευρά και μια κλειδαριά αντίχειρα στην εσωτερική πλευρά. Αυτό το είδος της κλειδαριάς θα σας επιτρέψει να ξεφύγετε από το σπίτι γρήγορα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης ,καθώς δεν απαιτείται κλειδί για να ανοίξετε από το εσωτερικό.

Κλειδαριά διπλού κυλίνδρου

Διαθέτει κύλινδρο τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πλευρά της κλειδαριάς. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για γυάλινες πόρτες, καθώς το εσωτερικό κλειδί μπορεί να αφαιρεθεί από την κλειδαριά για να αποτρέψει τους εισβολείς από το σπάσιμο του παραθύρου να φτάσουν στο εσωτερικό για να ξεκλειδώσουν την πόρτα, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βγείτε από ένα σπίτι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την εισβολή στο σπίτι σας, είναι να εγκαταστήσετε μια καλή κλειδαριά ασφαλείας σε κάθε εξωτερική πόρτα. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι κλειδαριών που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και το επίπεδο ασφαλείας που επιθυμείτε.

Χρησιμοποιώντας μια κλειδαριά μονού κυλίνδρου η οποία έχει κλειδί μόνο στη μία πλευρά είναι ευκολότερο να βγείτε από το σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σε αντίθεση με μία κλειδαριά διπλού κυλίνδρου που έχει ένα κλειδί σε κάθε πλευρά και απαιτεί να ξεκλειδώσετε πριν να βγείτε έξω γρήγορα σε περίπτωση κινδύνου.

Μερικοί άνθρωποι βέβαια, προτιμούν τις κλειδαριές διπλού κυλίνδρου, γιατί αν έχετε τζάμι πάνω στην πόρτα ή παράθυρο κοντά στην πόρτα εισόδου, κάποιος θα μπορούσε να εισβάλει στο σπίτι σπάζοντας το τζάμι και ανοίγοντας την πόρτα, πράγμα που οι κλειδαριές διπλού κυλίνδρου καθιστούν δυσκολότερο.

Τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε μια καλή ποιοτική κλειδαριά. Μία κλειδαριά με σωστές τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας ,ανθεκτική στις επιθέσεις, μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια του σπιτιού και τις περιουσίας μας.

Διαβάστε περισσότερα για κλειδαριές ασφαλείας θωρακισμένης πόρτας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.