Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 7 Απριλίουlafazanis12

Ο Π.Λαφαζάνης, γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και ο Θανάσης Πετράκος υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑΕ, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το μεγάλο συλλαλητήριο που καλούν συνδικάτα και φορείς στην Πτολεμαΐδα, θα παραβρεθούν στο νομό μας.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου
το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για να γίνει συζήτηση με τους εργαζόμενους , να δηλωθεί η πλήρης και αμέριστη συμπαράσταση της ΛΑΕ στη μάχη υπέρ των εργαζομένων και κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
στη 1 μμ, οι Π.Λαφαζάνης και Θ.Πετράκος θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στον 2ο όροφο στο κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης, για την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τις πολιτικές εξελίξεις και για το κάλεσμα στη μάχη για την ανατροπή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της λιτότητας και των μνημονίων.
Στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία θα παραβρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς στην Πτολεμαΐδα. Η ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης καλεί σε πανκινητοποίηση και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ως ένα πρώτο βήμα για ένα μεγάλο γύρο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, μέχρι τη νίκη. Οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες μαζί με τον τοπικό πληθυσμό πρέπει να ενθαρρυνθούν να μπούνε στη μάχη. Η ανάγκη για ένα νέο παλλαϊκό αντιμνημονιακό ξεσηκωμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συγγραφής των εφαρμοστικών νόμων του Τρίτου Μνημονίου, για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, και έχουν αρχίσει να συγγράφονται, σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, οι ρυθμίσεις του Τετάρτου Μνημονίου που αναθεωρούν επί το δυσμενέστερο τις προβλέψεις του Τρίτου Μνημονίου (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου ορίου κλπ.).

Μέσα σε αυτά τα σχέδια εντάσσεται και το σχέδιο για άμεση και ανοιχτή ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ . Το πλήρες ξεπούλημα της κεντρικότερης για την οικονομία και μεγαλύτερης επιχείρησης στην Ελλάδα αποτελεί άλλο ένα μνημονιακό έγκλημα που θα φέρει στα χέρια της αυτή η κυβέρνηση με τις ευλογίες των προηγούμενων κυβερνητικών-μνημονιακών κομμάτων, με νέα υποβάθμιση της επιχείρησης, νέα επιβάρυνση των καταναλωτών, χειρότερες υπηρεσίες για όλους και ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. ) Θα σημάνει τέλος εποχής για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που σήμερα διασώζει τη δυνατότητα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών.  Θα σταματήσει το καθεστώς των ρυθμίσεων – διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών και φυσικά όποιος άτυχος δεν
θα μπορεί να ανταποκριθεί σε μια δόση θα διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος (Είναι γνωστό ότι σήμερα το 30% των καταναλωτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των λογαριασμών τους).

Ήδη η κυβέρνηση στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου έχει οδηγήσει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της διάλυσης και της χρεοκοπίας, διότι συμφώνησε σε:
1. Δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πουλάει κάτω από το κόστος της με ζημιά πάνω από 100εκ.
2. Υποχρεωτική εκχώρηση από τη ΔΕΗ μέχρι το 2020 του 50% των πελατών της λιανικής, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση .
3. Μηδενισμό του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. μέσω της χρέωσης στους προμηθευτές .Αυτό επιβαρύνει τη ΔΕΗ άλλα 400εκ .
4. Άμεση προσαρμογή στο μοντέλο της ΕΕ για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κι άλλα μέτρα που υποσκάπτουν το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και την υγιή λειτουργία της.

Σήμερα γράφεται «η τελευταία πράξη του δράματος» προς τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ντόπια και ξένα αρπακτικά του κεφαλαίου. Το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου για τη μικρή ΔΕΗ επανέρχεται και μάλιστα επί τα χείρω. Ουσιαστικά εκχωρείται το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης αλλά και η διαχείριση των νερών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Λαϊκή Ενότητα ΠΕ Κοζάνης δηλώνει ότι βρίσκεται απόλυτα στο πλευρό των εργαζομένων και θα συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα που θα δώσουν. Με μαχητικές μορφές πάλης διαρκείας, συγκροτώντας ένα ευρύ και ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου μπορούμε να ανατρέψουμε νέες και παλιές συμφωνίες-μνημόνια κυβέρνησης-δανειστών. Η μάχη πρέπει να συνδεθεί με ένα ευρύτερο αντιμνημονιακό ταξικό κίνημα , στην προοπτική νέων μεγάλων κοινωνικών-πολιτικών ανατροπών προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Η Αριστερά πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να μπει μπροστά στη μάχη.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, την επιβολή «μνημονίου στο κεφάλαιο» για την όποια θετική προοπτική για το λαό της χώρας, σε σύγκρουση με ευρώ και ΕΕ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, με ένα πρόγραμμα μαζικών προσλήψεων για να αντιμετωπιστεί η μαζική ανεργία στην περιοχή. Μια ΔΕΗ χωρίς εργολάβους, μια ΔΕΗ που θα διασφαλίζει φτηνό ρεύμα, μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη κι ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 7 Απριλίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.