Αντιδρά ο Δήμος Βοΐου για την αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάποληςpirosvestiki_logoΤην έντονη διαμαρτυρία του προς την ηγεσία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζει ο Δήμος Βοΐου για την απομάκρυνση 5 υπαλλήλων από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης ώστε να στελεχωθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια σε νησιωτικές περιοχές.

«Η αναγκαστική μετάθεση 5 Πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, καθώς επίσης και των ίδιων των πολιτών της.

Η αποδυνάμωση της Υπηρεσίας θα σημάνει την ταυτόχρονη αδυναμία της να είναι συνεπής στα καθήκοντά της, αφού θα είναι πλέον στελεχωμένη με λιγότερα άτομα από αυτά που απαιτούνται για την επαρκή λειτουργία της, ώστε να μπορεί να προφυλάξει και να προστατέψει, σε περίπτωση κινδύνου, μία τόσο μεγάλη σε έκταση περιοχή, όπως εκείνη του Βοΐου. Κατά την περσινή χρονιά, οι πυροσβέστες του Π.Κ Νεάπολης επενέβησαν με επιτυχία σε 200 περίπου συμβάντα (αγροτοδασικές πυρκαγιές, αστικές πυρκαγιές και παροχές βοήθειας). Η ανάγκη επάνδρωσης των αεροδρομίων για την ασφάλεια των πτήσεων είναι απόλυτα κατανοητή, όμως, αυτές οι ενέργειες δεν θα πρέπει να γίνονται μονομερώς, εις βάρος της πυρασφάλειας της περιοχής μας, αλλά να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για την επάνδρωση ή αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν στις ανωτέρω υπηρεσίες.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και δυσαρέσκεια σε αυτήν την απόφαση και ζητούμε την άμεση ανάκληση της ενέργειας αυτής, που αφήνει την περιοχή μας πλήρως απροστάτευτη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να λάβουν θέση και να δράσουν άμεσα».

Ο Δήμαρχος Βοΐου
Δημήτριος Λαμπρόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.