Χτίζοντας Παρθενώνες με τον μαρμαρογλύπτη Ευάγγελο Φυλακτό στο Δημοτικό σχολείο Άρδασσας Εορδαίας



2jyrtsdjytrsjtrdsrjtt

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τον μαρμαροκαλλιτέχνη κ. Ευάγγελο Φυλακτό οι μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας. Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι γλυπτικής ο κ. Φυλακτός μοιράστηκε με τα μυστικά της γλυπτικής των αρχαίων προγόνων μας έπαιξαν με το μάρμαρο και χτίζοντας «Μικρούς Παρθενώνες».

Ο ιστορικός, ερευνητής και Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης κ. Φυλακτός στην εισήγησή του με τίτλο:

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΕΛΓΙΝ», έφερε σε επαφή με τα μνημεία της Ακρόπολης και την ιστορία τους μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημ. Σχ. Άρδασσας ευαισθητοποιώντας για την επιστροφή των γλυπτών στην πατρίδα μας!

Στο τέλος των δύο βιωματικών εργαστηρίων που διοργάνωσε ο κύριος Φυλακτός, οι μαθητές/τριες αναβίωσαν στην αυλή του σχολείου την Πομπή των Μεγάλων Παναθηναίων και χόρεψαν την χορογραφία με θέμα: «Χορεύοντας για την Ξενιτεμένη Αδερφή μας» και το «Θρησκευτικό Χορό των Καρυάτιδων».

Την επίσκεψη και φιλοξενία του κου Φυλακτού υποστήριξε η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας.

1kuytflku7tdeykedikyfuylk

Νατάσα Μάγκου
γυμνάστρια
Δημ .Σχ. Άρδασσας
Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.