Δείτε την εκτίμηση του καιρού για το 1ο δεκαήμερο του Απριλίου – Ποια η πιθανή τάση τη Μεγάλη Εβδομάδα



kairos-sinnefia-735x400

Σε τροχιά βροχοπτώσεων θα μπει ο καιρός στην είσοδο του Απριλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα.

Μπορεί η Σαββατιάτικη πρωταπριλιά να έκανε “ολίγη πλάκα” με τον ήλιο και τις καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, όπως αντίστοιχα και τη Κυριακή 2 Απριλίου , όμως φαίνεται πως μπαίνουμε σε τροχιά κακοκαιρίας που θα απασχολήσει πολύ περισσότερο τη δυτική – κεντρική και βόρεια Ελλάδα , με επέκταση των φαινομένων και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένουμε από τη Δευτέρα 3 Απριλίου και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες , οι οποίες τη Τρίτη και την Τετάρτη θα δίνουν διαδοχικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής – κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και προς το τέλος της εβδομάδας , περίπου μέχρι και το Σαββατοκύριακο (Λαζάρου – Βαϊων). Επιπλέον θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα 1300-1500μ. και άνω.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιες διευθύνσεις χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη , ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Μια πολύ γενική εκτίμηση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , ο καιρός την Μεγάλη εβδομάδα θα παρουσιάσει σε γενικές γραμμές βελτίωση και καθώς θα πλησιάζουμε προς τις ημέρες του Πάσχα , φαίνεται πως η τάση του καιρού τείνει προς τον βελτιωμένο – ζεστό καιρό. Πιθανότητα για μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς το τέλος της Μεγάλης εβδομάδας από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη καθώς πρόκειται για πιθανή τάση. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερα και σαφή στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού της Μεγάλης εβδομάδας.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης για το meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.