Ειδικό Βραβείο Συνεργασίας για το τραγούδι του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά»



17342879_1457825144279760_3338956169845911974_n

Ειδικό «Βραβείο Συνεργασίας» απέσπασε το τραγούδι του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά», στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Ρέθυμνο, ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση κατά σειρά ψηφοφορίας με 2113 ψήφους.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, από την Ελλάδα και την Κύπρο με τραγούδι και 132 σχολεία με ραδιοφωνικό μήνυμα.

Το τραγούδι του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, στις 25 Νοεμβρίου είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο σε αντίστοιχο μουσικό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, που διεξήχθη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» δημιουργήθηκε με τη συνεργασία 11 ελληνικών σχολείων από όλον τον κόσμο, 9 χωρών, 5 Ηπείρων. Την ιδέα και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η κυρία Βάσω Μπασίνα, δασκάλα του ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου. Η σύνθεση της μουσικής είναι του Νίκου Ντόνα, εκπαιδευτικού μουσικής και η επιμέλεια των στίχων, του Ιωάννη Γκίκα, δασκάλου του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού.

Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, ενώ συμμετοχή στους στίχους είχαν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.