Τα αερόστατα του Πενταλόφου Βοΐου εντυπωσίασαν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα



aeropentalofs33-1021x580

Με χρωματιστά αυτοσχέδια αερόστατα γέμισε ο ουρανός του Πενταλόφου στο Βόιο Κοζάνης την Καθαρά Δευτέρα. Οι πενταλοφίτες τηρώντας την παράδοση χρόνων, κατασκευάζουν αυτήν την ημέρα τα δικά τους αερόστατα και τα αφήνουν να πετάξουν πάνω από τον πανέμορφο πετρόχτιστο χωριό τους, αντί των χαρταετών όπως το έθιμο απαιτεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεκάδες αυτοσχέδια πολύχρωμα αερόστατα σκέπασαν τον ουρανό Πενταλόφου για μια χρονιά ακόμα, καθώς οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους ντόπιους και επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του αυτοσχέδιου αερόστατου, μεταφέρετε η τεχνογνωσία από γενιά σε γενιά για τις χάρτινες πολύχρωμες κυλινδρικές κατασκευές, που μπορεί να φτάνουν το 1,70 σε ύψος με εμπνευσμένες πολλές φορές αποτυπώσεις πολιτικών και όχι μόνο προσώπων.

aertost-penlyuflfyuflyu

Τα αυτοσχέδια αερόστατα κατασκευάζονται και στην τοπική κοινότητα του Βυθού.

Δεν έλειψε βέβαια η παραδοσιακή φασολάδα και τα σαρακοστιανά αλλά και το γλέντι με την παραδοσιακή μουσική στην φιλόξενη κοινότητα του Άνω Βοίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.