Ποια είναι η τάση του καιρού για τη φετινή Αποκριά! Δείτε την πρόγνωση των επόμενων ημερών



iliofaneia-2

Με χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις από τα 400μ και πάνω, κυρίως στην Ανατολική Στερεά από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη κυρίως στα Βόρεια τμήματά της, θα κυλήσουν οι πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ΒΑκούς ανέμους στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και μέτριους Ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο.

Τρίτη 14-2-2017
Αραιή συννεφιά κυρίως στην Έυβοια ,Αττικοβοιωτία, Κυκλάδες και Κρήτη.Ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Βόρεια Κρήτη.Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί εντάσεως 6-7 μποφώρ τοπικά ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 7-8 μποφώρ.Στο Ιόνιο θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ τοπικά.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από -8 βαθμούς η ελάχιστη έως 6 βαθμούς η μέγιστη ,στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από -6 βαθμούς ελάχιστη έως 5 βαθμούς η μέγιστη ,στην Ήπειρο,την Δυτική Στερεά, την Δυτική Πελοπόννησο από -2 η ελάχιστη έως 11 βαθμούς η μέγιστη, στα νησιά του Αιγαίου από 2 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη.Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη 15-2-2017
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις σε όλη την Ελλάδα.Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑκές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί εντάσεως 6-7 μποφώρ τοπικά ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 7-8 μποφώρ.Στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ τοπικά.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από -6 βαθμούς η ελάχιστη έως 9 βαθμούς η μέγιστη ,στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από -3 βαθμούς ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη ,στην Ήπειρο,την Δυτική Στερεά, την Δυτική Πελοπόννησο από -2 η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη, στα νησιά του Αιγαίου από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 10 βαθμούς η μέγιστη.Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς η ελάχιστη έως 12 βαθμούς η μέγιστη.

Οι θυελλώδεις Βορειάδες στο Αιγαίο και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια Ηπειρωτικά θα διατηρηθούν και την Πέμπτη 16-2-2017.

Η τάση του καιρού μέχρι τα τέλη του μήνα είναι:

Βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι την Κυριακή όπου θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα Δυτικά οι οποίες τη Δευτέρα θα επηρεάσουν κυρίως τα Δυτικά και Κεντρικά Ηπειρωτικά.

Μέχρι τα τέλη του μήνα δεν φαίνεται να έχουμε ως τάση καμία αλλαγή του καιρού. Φαίνεται ότι θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή που διανύουμε.

Από το meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.