Άνοδος της θερμοκρασίας, νοτιάδες και υγρασία μέχρι τη Δευτέρα και μετά βροχές – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού



vroxes-omprela35467356

Με υγρό και αισθητά ζεστό καιρό (το μεσημέρι) θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας λίγο πριν την μεταβολή του καιρού από τη νέα εβδομάδα. Η επικράτηση των νοτιοδυτικών ανέμων θα ανεβάσουν αισθητά το θερμόμετρο μέσα στο Σαββατοκύριακο , όμως δεν θα λείψουν οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί , όπως επίσης και οι τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα όπου αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στους ορεινούς όγκους της δυτικής Πελοποννήσου , της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και σε τμήματα της Ήπείρου αλλά και χιονοπτώσεις που θα εντοπίζονται σε κορυφές άνω των 1800-2000 μέτρων. Τοπικές βροχές με τη μορφή όμβρων θα σημειωθούν εξίσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το πρωί και το μεσημέρι

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μεγαλύτερη διάρκεια ηλιοφάνειας προβλέπεται στη νότια Ελλάδα με σχεδόν αίθριο καιρό.

Ευνοείται η μερική μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στη κεντρική και νότια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο έως 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο με την ίδια ένταση και τοπικά στα νότια έως τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές , φτάνοντας στα κεντρικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά – νότια τμήματα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζει ο καιρός και από τα δυτικά μέσα στη διάρκεια της Δευτέρας. Συγκεκριμένα ο καιρός αρχικά θα είναι παροδικά νεφελώδης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Ήπειρου.

Από τις απογευματινές ώρες και όσο προχωράμε προς το βράδυ , ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες , πρώτα στα Επτάνησα και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας (δυτική Πελοπόννησος – δυτική Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο – δυτική Μακεδονία). Κατά τόπους τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ένταση στα βόρεια Επτάνησα , την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας τη νύχτα. Εξίσου έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν άνω των 1800μ. στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Λόγω των νοτιάδων θα ευνοηθεί για μία ακόμα ημέρα η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης που θα εντοπίζεται κυρίως στη δυτική – κεντρική και νότια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Ιόνιο από τις μεσημβρινές ώρες φτάνοντας τοπικά τα 7 με 8 Μποφώρ , τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και η ένταση τους θα πέσει στα 4 με 6 Μποφώρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 6 Μποφώρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα και μέσα στη νύχτα της Δευτέρας στα 7 με 8 Μποφώρ , κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 18 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια , ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί έως τους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά τη νύχτα.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης – meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.