Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου



iliofaneia-2

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα συνεχόμενων μεταβολών του καιρού με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας , έρχεται ένα διάστημα καιρικού διαλείμματος περίπου μίας εβδομάδας.

Οι καιρικές συνθήκες γίνονται καλύτερες και ηπιότερες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες , η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της , όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο και ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμηματα. Παράλληλα οι βοριάδες θα κοπάσουν και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στα πελάγη και περισσότερο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση της σχετικής υγρασίας σε υψηλά ποσοστά και τη δημιουργία ομιχλών.

Μεταβολή περιμένουμε από τις 6 Φεβρουαρίου με βροχές και καταιγίδες όπου θα είναι πιο γενικευμένες στις 7 του ίδιου μήνα.

Με τη μορφή ήπιων συνθηκών θα κυλήσει ο καιρός στη νότια Ευρώπη , με την επικράτηση δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων στα μέσα στρώματα της τροπόσφαιρας και ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι στην επιφάνεια , όπου σε συνδιασμό με το πεδίο υψηλών πιέσεων που θα καλύψει τη βόρεια Αφρική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη / Βαλκάνια , θα βελτιώσουν σημαντικά τον καιρό και στη χώρα μας τις επόμενες 3 – 5 ημέρες.

Ας δούμε αναλυτικά το καιρό στη χώρα μας για τις επόμενες ημέρες:

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017
Παροδικές νεφώσεις στην κεντρική , ανατολική και βόρεια Ελλάδα με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.
Στη δυτική Ελλάδα και σε τμήματα της ανατολικής νησιωτικής χώρας ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια.
Τοπικές βροχές το απόγευμα και τη νύχτα στη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.
Στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με παροδικές νεφώσεις και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ. Στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και από το μεσημέρι νότιοι – νοτιοανατολικοί έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα δυτικά – κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Παροδικές βροχές στη δυτική – νοτιοδυτική Πελοπόννησο το πρωί και το μεσημέρι. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα δυτικά / βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμες σε όλη τη χώρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα όπου θα υπάρχουν από την αρχή της ημέρας αραιές νεφώσεις , οι οποίες θα πυκνώσουν μέσα στη διάρκεια της ημέρας και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Λίγες παροδικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Από το meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.