Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στη Δυτική Μακεδονία

aalk7yu6trfdk76dej6dse6jut

Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποίησε το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όπου συναντήθηκε με φορείς και αγρότες της περιοχής.

Δεσκάτη Γρεβενών

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αγροτών στο Δημαρχείο της Δεσκάτης Γρεβενών -μιας κατεξοχήν κτηνοτροφικής περιοχής-, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας. Ο Υπουργός ενημέρωσε μεταξύ άλλων για τη στήριξη προς τους κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ειδικότερα, όπου υπάρχει απώλεια ζωικού πληθυσμού θα υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα υποβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ, ενώ θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση (από deminimis ή άλλα μέτρα) για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες που ήταν αποκλεισμένες  επί πολλές ημέρες.

Γρεβενά

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, όπου ήταν επίσης αισθητή η παρουσία φορέων και αγροτών, ο Βαγγέλης Αποστόλου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου με επίκεντρο το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.