Βίντεο: Τοποθέτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Ντζιμάνη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς για την Ορθοδοξία

ntzimanis4256425

Ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς του Κοινοβουλίου. Θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν «ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον Ελληνισμό της Διασποράς». Τη συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, καθώς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών – Αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Αμανατίδης.

Ο κ. Ντζιμάνης τόνισε τη διαχρονική και αλληλένδετη σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, έως και σήμερα. Κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ορθοδοξία είναι η πέτρα πάνω στην οποία εδράζεται ο Ελληνισμός, για τη συνέχιση της ταυτότητας του, της παράδοσής του, της γλώσσας του, αλλά και ο Ελληνισμός είναι το μέσο για την ολοκλήρωση της παγκοσμιότητας της Εκκλησίας».

Δείτε το βίντεο:

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.