Η επίσημη πρώτη του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ



kysds75sk6ysj65sawj6

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Καστοριά , η επίσημη πρώτη του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, “Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”. Ένα δυναμικό και ενθουσιώδες σύνολο 30 περίπου μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση των πολύ καλών πραγμάτων που έρχονται, κυρίως μέσα από την εισήγηση του πρώτου μας επίσημου προσκεκλημένου καθηγητή του Α.Π.Θ. Μάρκου Ασσαέλ, ο οποίος για άλλη μια φορά κατέπληξε με την επιστημονική αρτιότητα του και την εξαιρετική παρουσίαση του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις αρχές της περιοχής μας, για την έμπρακτη στήριξη τους. Τη Βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την ένθερμη επιστολή της, την επίσης Βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου τόσο για την παρουσία της όσο και τα θερμά της λόγια. Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη για τη συνεχή και συστηματική προσπάθεια που κάνει για την βιωσιμότητα του προγράμματός μας. Άλλωστε, η πολιτική πρωτοβουλία χρηματοδότησης αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών μέσα από τα αντισταθμικά οφέλη του αγωγού ΤΑΠ, ήταν δική του ιδέα. Ιδέα, που οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου μας υιοθέτησαν αμέσως.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο για το ενδιαφέρον του, το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή που το έχει αγκαλιάσει και που οι υπηρεσίες του έχουν αναλάβει τη στέγαση μας, καθώς και τον αντιδήμαρχο, συνάδελφο καθηγητή, κ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Αμαλία Κούσκουρα, για την συνεχή και ουσιαστική υποστήριξή της και τον αγώνα της, ώστε αυτό το μεταπτυχιακό να λάβει σάρκα και οστά στην Καστοριά.

Μαζί μας ήταν, όπως πάντα άλλωστε σε όλες τις εκδηλώσεις της Πολυτεχνικής Σχολής, ο Κ. Δημήτρης Μαυροματίδης, πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./ Τ.Δ.Μ. Και τον ευχαριστούμε και αυτόν και όλους τους συναδέλφους μηχανικούς που ήταν παρόντες.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου μας, στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και πάνω από όλα στο σύνολο των συναδέλφων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και την Συντονιστική Επιτροπή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που υπερέβαλλαν εαυτόν για να πατήσει γερά στα πόδια του αυτό το μεταπτυχιακό. Τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Σκόδρα, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, τον Επίκουρο Καθηγητή Δημήτριο Γιαγκόπουλο, τον Λέκτορα Γεώργιο Πανάρα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μανώλη Σουλιώτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.