Οι χορτάτοι των Βρυξελλών – Του Βασίλη Μαρκόπουλου

arthrografia1

Πίσω από τα λαμπερά κουστούμια και τις εντυπωσιακές γραβάτες κρύβονται ανθρωποι , ευρωπαίοι πολιτικοί , που πρίν την κρίση ούτε καν γνωρίζαμε την ύπαρξή τους.Τώρα φιγουράρουν στα καθημερινά δελτία ειδήσεων και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τρώμε στη μάπα , γιατί τώρα οι μέχρι χθές άγνωστοί μας φέρουν την ιδιότητα του δανειστή μας.Αξιοι της μοίρας μας , γιατί εμείς τους δημιουργήσαμε. Αυτοί είναι οι χορτάτοι: που δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που κοιμάται στα παγκάκια ολοκληρο το χρόνο,που δεν έχει να φάει ( όχι γιατί δεν το θέλει), αλλα γιατί είναι μακροχρόνια άνεργος και δεν έχει άλλους πόρους , ότι το SUPER MARKET το βλέπει μόνο απ.έξω , χαίρεται με τις χαρές των άλλων και τη θεωρεί και δική του χαρά. Κατά τα άλλα είμαστε ίσοι κατά τα συντάγματα όλων των χωρών του κόσμου και τις αρχές του ΟΗΕ , είμαστε όλοι ίσοι με τα ίδια δικαιώματα.

Οι χορτάτοι λοιπόν τις περισσότερες ώρες του 24ωρου τις περνούν με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι , όπως αρκετοί Ελληνες τις περνούσαν τον άλλοτε καιρό της ευδαιμονίας του χρηματιστηρίου.Δεν γνωρίζουν στο λεξιλόγιό τους ότι υπάρχουν λέξεις : πείνα , συσσίτιο , αστεγος , μαχροχρόνια άνεργος , εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας , συνταξιούχος των 360 ΕΥΡΩ ή των 1000 ΕΥΡΩ με τις οικογενειακές του υποχρεώσεις στο ζενίθ ( παιδία που σπουδάζουν , ή αρρώστιες λόγω ηλικίας ) , νοσοκομεία που μετατράπηκαν σε νεκροτομεία , πανεπιστήμια που φυτοζωούν , σχολεία στις αίθουσες των οποίων λιποθυμούν λόγω πείνας τα παιδιά κλ.π

Σύμπασα η πολιτική ηγεσία του τόπου μας αντι αυτά να τονίζει κάθε μέρα και παν-
τού στην Ευρώπη και στον κόσμο , περι άλλα ….τυρβάζει. Πότε θα γίνουν εκλογές, πότε θα φύγουν οι μέν και να’ ρθουμε οι άλλοι , η ανίκανη κυβέρνηση και η ικανή αξιωματική αντιπολίτευση ( λές κι ο λαός ξέχασε τις επιδόσεις τους ).Ξεφτυλίστηκε η λέξη « μεταρρύθμιση » και από συνώνυμο της προόδου κατάντησε οπισθοδρόμηση.Η Βουλή κατάντησε « αρένα » με καθημερινό πρωταγωνιστή τον κάθε Αδωνι και τα πρωϊνάδικα της τηλεόρασης μετατράπηκαν σε εφετεία κακουργημάτων που δικάζουν τους πάντες και τα πάντα,εκτός απο τους εαυτούς τους , με τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων να εκλιπαρούν να τους καλέσουν. Κρίμα , αυτή είναι η δημοκρατία ;

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση στους σύγχρονους δυνάστες που είναι οι δανειστές μας ; Αντι ομοψυχία και Εθνική Ενότητα σ΄ ένα μίνιμουμ Εθνικών στόχων , έχουμε ένα συνεχή πετροπόλεμο από παντού , όχι στους δανειστές , αλλά στην Κυβέρνηση και στο κόμμα που κυβερνά.Λες κι αν αλλάξει Κυβέρνηση και κόμμα , θ’ αλλάξει αυτόματα η κατάσταση και θα γίνει ρόδινη. Η ασυνεννοησία και ο πετροπόλεμος είναι καθημερινό θλιβερό φαινόμενο και τελευταία φαίνεται η στάση των κομμάτων στη Βουλή με την παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν εχω καμιά αμφιβολία ότι το λεγόμενο επίδομα ή 13η σύνταξη , είναι το « μάνα εξ ουρανού » και θα τους λύσει το πρόβλημα. Δεν αμφιβάλλω ότι το πλεόνασμα , όπως λέμε , που μοιράζεται , προήλθε κι από δικές τους θυσίες. Είναι κρίμα , που εξαιρέθηκαν και οι μακροχρόνια άνεργοι. Δεν είναι όμως αρνητική αυτή η παροχή.

Πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες , είναι μια θετική κίνηση ( είχε γίνει και παλιότερα ). Αλλοι υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο αυτά τα πλεονάσματα να κατευθύνονται σε επενδύσεις , στην πραγματική οικονομία. Είναι όμως ανεξήγητα : το παρών και η αποχή , αντι μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων σαν αποστομωτική απάντηση στους χορτάτους των Βρυξελών . Η Ελληνική Κοινωνία , εκτός από υποχρεώσεις απέναντί τους , έχει και ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ , γιατί αν αυτή η κοινωνία εκλείψει , οι ΧΟΡΤΑΤΟΙ θα μείνουν με τα κομπιουτεράκια στο χέρι.Σϋμπαν το πολιτικό μας σύστημα να αφυπνιστεί και να συνέλθει.Οικουμενική Κυβέρνηση , χωρίς το 1ο ή το 2ο κόμμα ή όλα τα κόμματα μαζί , δεν είναι οικουμενική.Εθνική συνεννόηση , χωρίς το 1ο κόμμα δεν είναι Εθνική συνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση το συμφέρον της πατρίδας ΠΡΟΕΧΕΙ και μετα όλα τ’άλλα.Μας είναι γνωστό από την ιστορία , ότι οι χορτάτοι πάντα προτιμούν τους « πρόθυμους ».

Του Βασίλη Μαρκόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.