Μην πυροβολείτε τον συνταξιούχο – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

rampidis_mixalis

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η πλέον αδύνατη να προβάλει αντίσταση κοινωνική ομάδα, είναι αυτή των συνταξιούχων. Αποτελεί επίσης κοινή αλήθεια ότι οι περικοπές τους από το 2010 και εντεύθεν ξεπέρασαν και το 60%! Είναι εξ’ άλλου κοινό μυστικό στις κομματικές και πολιτικές μετρήσεις, ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων σκέπτεται και ψηφίζει συντηρητικά. Ακόμα και στις εκλογές του 2015 η ΝΔ ήταν πλειοψηφούσα σε ηλικίες πάνω των 60 ετών.

Παρ’ όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ μετά την αντισυνταγματικότητα των νόμων περικοπής των συντάξεων με υπουργό τον “συνδικαλιστή” κ Βρούτση (Ν.4051/12 & 4093/12 & οριζόντια μείωση 5,2% σ’ όλες τις επικουρικές συντάξεις με Υπ. Απόφαση της 1-7-14) και τις εξαγγελίες της για την περιβόητη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (δηλ μηδενισμό των επικουρικών συντάξεων) και κατάργηση του ΕΚΑΣ δείχνει για μια ακόμα φορά με την χθεσινή άρνησή της να ψηφίσει το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, μια εμμονή. Ένα μίσος;

Γιατί γυρνάει την πλάτη σε 1,6 εκ. (που μαζί με τα προστατευόμενα μέλη υπολογίζονται σε περίπου 2,7 εκ) χαμηλοσυνταξιούχους η ηγεσία της ΝΔ; Μήπως φοβάται ότι τα 617 εκ ΕΥΡΩ θα δραπετεύσουν στις ελβετικές τράπεζες και τις παράκτιες ….; Γιατί σώνει και καλά η ηγεσία της ΝΔ πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση του ΣΕΒ;

Γιατί να πικραίνει ένα κόσμο που δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά; Γιατί πάντα πρέπει να τους ακούμε (όλους) να μιλούν ότι θα σώσουν τη ΧΩΡΑ (οι ΧΩΡΑφάδες) και σχεδόν ποτέ για την πατρίδα και τους Έλληνες;

Για όλα όμως μπορεί να κατηγορείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτός από ανειλικρινή. Το λέει και το ξαναλέει, το φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση, το διαλαλεί: “Μείωση δημοσίων δαπανών”. Από που θα περικόψει; Από την Υγεία; Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο, αντίθετα. Από την παιδεία; Επίσης. Από τα εξοπλιστικά; Με την Τουρκική απειλή και όχι μόνον, ούτε σκέψη. Με τις απολύσεις μήπως; Δεσμεύτηκε ότι δεν θα το ξανακάνει! Ο εύκολος στόχος και πάλι οι συνταξιούχοι μαζί με όποιες κοινωνικές παροχές απέμειναν.

Σημ1: Από τη ΝΔ απουσίαζαν 15 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του οποίου η κοινωνική ευαισθησία πιστεύω ακράδαντα, δεν θα του επέτρεπε ποτέ να σταθεί εναντίων χαμηλοσυνταξιούχων & κοινωνικών παροχών.

Σημ2: Το έκτακτο αυτό βοήθημα έπρεπε να κινείται και μέσα στα πλαίσια του οικογενειακού εισοδήματος, για να πάει μόνον σ’ αυτούς που το έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Σημ3: Και καλά ο Σταύρος και ο Βασίλης χάνονται, ο Κυριάκος ….;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.