Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Κοζάνης σε εργολάβο για απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου



sindikato_oikodomon_kozanisΣήμερα το πρωί, Δευτέρα 12/12/2016, ο εργολάβος ΙΩΑΝΝΙΤΑ(Κόλλιας) με τις πλάτες της ΤΕΡΝΑ επιχείρησαν να απολύσουν το συνάδερφο Αλεξόπουλο Θόδωρο που είναι πρόεδρος του Συνδικάτου μας.

Μετά από δυναμική παρέμβαση της Διοίκησης του Συνδικάτου μας, η εργοδοσία έκανε πίσω και για την ώρα ανακάλεσε την εκδικητική απόλυση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους του εργοταξίου του ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα 5» να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να δώσουν μαχητική απάντηση στο ενδεχόμενο που η εργοδοσία επιχειρήσει να τρομοκρατήσει ξανά τον οποιοδήποτε εργαζόμενο. Στο πρόσωπο του προέδρου μας, επιχειρούν να χτυπήσουν το Συνδικάτο μας, να μας χτυπήσουν όλους, να χτυπήσουν τον καθένα από μας.

Το Συνδικάτο μας είναι η δύναμή μας και πρέπει όλοι σαν μια γροθιά να την ενισχύσουμε. Κανένας μόνος του απέναντι στα «νύχια» της εργοδοσίας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Είναι γεγονός ότι η εργοδοσία ενοχλήθηκε από την επιτυχημένη, καθολική συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8/12 ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν να μας επιβάλουν. Εκείνη τη μέρα ενώσαμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα και είπαμε ότι δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σαν δούλοι του 21ου αιώνα. Η εργατική τάξη της χώρας μας έδειξε τη δύναμη που έχει ο οργανωμένος αγώνας μας.

Τη μέρα της απεργίας νέκρωσε το εργοτάξιο. Δείξαμε ότι χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα, ότι τον πλούτο τον παράγουμε εμείς με τα χέρια μας, των ιδρώτα μας και το αίμα μας και απαιτούμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στη σημερινή εποχή.

Η εργοδοσία και η κυβέρνησή της δεν παραιτούνται από τα σχέδιά τους να μας κάνουν πιο φθηνούς, χωρίς δικαιώματα και με κλειστό το στόμα, να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί και στο τέλος να μην μπορούμε να ταΐσουμε ούτε τις οικογένειές μας, να μην μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Δουλεύουνε με μέθοδο, αξιοποιούν πότε το «καρότο» και πότε το «μαστίγιο», προσπαθούν να μας διασπάσουν, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, διαδίδουν την άποψη ότι «με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα». Απειλούν με τον φόβο της ανεργίας.

Απέναντι στα δικά τους σχέδια πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο. Να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για μακροχρόνιο αγώνα, για αγώνα με διάρκεια. Η ενότητά μας, η οργάνωσή μας κόντρα στον πραγματικό μας αντίπαλο, στους μεγαλο-εργολάβους και μεγαλο-κατασκευαστές, είναι η δική μας δύναμη.

ΤΩΡΑ. ΧΩΡΙΣ ΧΑΣΙΜΟ ΑΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ όσοι συνάδελφοι δεν έχουν γίνει ήδη μέλη του Συνδικάτου, να γίνουν. Να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής και να έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση του Συνδικάτου.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.