Κείμενο του Βασίλη Μαρκόπουλου για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Δαγιόγλου



sillipitirio_bannerΜαζί απο το 2ο ετος στο πανεπιστήμιο , στο Στρατό και στη συνέχεια συνάδελφοι , αλλά πρώτα και πάντα φίλοι. Εφυγε νωρίς. Ομως η παρουσία του στη ζωή άφησε τα ίχνη του στην κοινωνία μας , που αξίζει να τον θυμάται κανείς.Εργατικός, τίμιος , ει- λικρινής , ευαίσθητος και προπάντων άνθρωπος.Χωρίς πονηριά για τους συνανθρώπους του που πίστευε ότι όλοι είναι ίδιοι μ΄αυτόν.Ο Μήτσος ή Μητσάρας ή Δημήτρης όπως κάθε φορά που μας βόλευε τον λέγαμε , σήμερα είναι ο μεγάλος απών.Μακριά μας και συνάμα κοντά μας , στη μνήμη μας αξέχαστος.

Στο πρώτο του Γραφείο στην Οδό Ι.Τράντα , μαζί με το Γιώργο , το Μπάμπη και το Μάκη , στις πρώτες μας φτώχειες , ώρες ατέλειωτες συζητούσαμε και καλαμπουρίζαμε. Παρα τις τότε μας δυσκολίες , φρέσκοι επαγγελματίες , σε μιά πόλη που δεν μας ήξερε και δε τη ξέραμε , ξεκινούσαμε το δύσκολο αγώνα της ζωής , που για μάς τότε μόνο ανηφόριες είχε. Κι όμως είχαμε μαζί μας την ελπίδα , την αγωνία του αγνωστου και τη βαθιά μας πίστη να προχωρήσουμε και να μείνουμε ίδιοι : Εντιμοι , καθαροί , αδέκαστοι , ειλικρινείς , όπως θέλαμε την κοινωνία μας.

Για την κοινωνία αυτή , πέρα από τον επαγγελματικό του χώρο , που η γενική του δράση είναι γνωστή στη τοπική κοινωνία και στους Δικηγόρους του Νομού , ο Δη-μήτρης , παρα την πρώτη πικρία,συνέχισε και έδωσε τη μεγάλη μάχη στο Χωριό του την Καλαμιά , παλεύοντας μ΄όλες τις αντιξοότητες της εποχής , να δημιουργήσει, να αφήσει έργο και το έργο που άφησε με περηφάνεια θα θυμούνται οι παλιοί και νέοι κάτοικοι της Καλαμιάς.

Η παρουσία του στην Εθνική Τράπεζα , με την οποία συνεργάστηκε πολλά χρόνια , ήταν σημαντική και η δράση του πλούσια.Η Εθνική Τράπεζα ήταν ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής του ζωής,που δεν την αντιμετώπιζε μόνο επαγγελματικά.Με τους ανθρώπους της δέθηκε με την καθημερινή του παρουσία. Η συνέπειά του , η μεθοδική του δουλειά , η πάντα έγκαιρη προετοιμασία σου ήταν μοναδικά και άφησε ανεξίτηλο έργο.Την εκτίμησή τους έδειξαν με την αθρόα προσέλευσή τους οι παλιοί συνεργάτες. Υποχρέωση της τοπικής Δ/νσης της Τράπεζας να τιμήσει , έστω και τώρα , το παλιό της συνάδελφο και συνεργάτη.

Δημήτρη , οδεύεις τη μακαρία Οδό , με ήσυχη τη συνείδηση πως έπραξες το καθή- κον σου , ως άνθρωπος , ως επαγγελματίας και ως οικογενειάρχης.Αιωνία σου η μνήμη.

Βασίλης Μαρκόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.