ΕΠΑΣ μαθητεία του ΟΑΕΔ Κοζάνης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus



artjhrtjsrjsrtyjty

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διακρατική συνάντηση που περιλάμβανε τους εξής εταίρους: Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία και πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από 29/11/2016 έως 01/12/2016. (Erasmus+European Trainer Teacher-Tandem).

Την πρώτη μέρα Τρίτη, 29/11/2016 οι εταίροι προσήλθαν στην ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ όπου έγινε η παρουσίαση του δυικού συστήματος Μαθητείας- Πρακτικής που εφαρμόζεται στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων του σχολείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρεία MAXX MOTORS ΑΕΒΕ στην οποία μαθητές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση, γι’αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση και την ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία και την προθυμία της υπευθύνου κ. Μαρίας Σιακαβάρα να παρουσιάσει στους εταίρους τις πραγματικές συνθήκες πρακτικής άσκησης των μαθητών μας, με αποτέλεσμα αρκετοί υπάλληλοι της επιχείρησης να είναι πρώην πρακτικά ασκούμενοι μαθητές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και το σημαντικό είναι ότι ρωτήθηκαν από τους εταίρους και οι ίδιοι οι μαθητές για τις συνθήκες πρακτικής άσκησης και μόνο θετικά στοιχεία είχαν να αναφέρουν.

Τη δεύτερη μέρα Τετάρτη, 30/11/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη ΔΕΗ Α.Ε Αγίου Δημητρίου και στο Λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαϊδας, όπου έγινε παρουσίαση της επιχείρησης και του συστήματος πρακτικής άσκησης και ξενάγηση, καθώς και στη ΔΕΗ Α.Ε μαθητές μας πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν συνδιδασκαλίες των καθηγητών της ΕΠΑ.Σ και των εταίρων.

Η τελευταία μέρα Πέμπτη, 01/12/2016 περιλάμβανε συζήτηση σε ομάδες προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης μαθητών σε επιχειρήσεις και δυνατότητα βελτίωσης μεθόδων διδασκαλίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις:Μ.ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΒΕΕ, HERBS & OILS ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ/ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΛΙΝΗ, ΤΟΝ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΡΟΚΟΥ, γιατί πρόσφεραν προϊόντα της επιχείρησής τους που δόθηκαν στους εταίρους προκειμένου να γίνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα και να προβληθεί η τοπική αγορά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.