Γενική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



sillalitirio_kozanis_4_2_16ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
8 Δεκέμβρη

Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η 8 Δεκέμβρη να είναι μέρα γενικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Να πούμε όλοι μαζί εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10.30 πμ ΚΟΖΑΝΗ Πεζόδρομος
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Παλιό Πάρκο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Τώρα είναι ώρα για αποφασιστικό αγώνα,
να σπάσει κάθε δισταγμός!
Οι σπουδαστές στους δρόμους μαζί με όλο το λαό!

Πίσω από τις ωραίες λέξεις της κυβέρνησης, περί «συναίνεσης» και «δίκαιης ανάπτυξης», βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα.
Η μερική απασχόληση, τα 3ωρα και 4ωρα, οι μισθοί των 300 και 400 ευρώ, ακόμα και των 100 ευρώ, οι ατομικές συμβάσεις και οι συμβάσεις μιας μέρας, η «πρακτική», δηλαδή η απλήρωτη δουλειά, η «μαύρη» – ανασφάλιστη εργασία, τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας στους νέους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, αλλά διαπραγματεύεται την επέκτασή του!
Για να επιστρέψουν στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη» οι μεγάλες επιχειρήσεις προετοιμάζουν την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.
Γι’ αυτό:
Απελευθερώνουν περαιτέρω τις απολύσεις και αυξάνουν το ορίου από το 5% στο 10%
Προχωρούν σε νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και καθιερώνουν νέο «υποκατώτερο μισθό» για τους νεοπροσλαμβανόμενους, καταργώντας κάθε συλλογική διαπραγμάτευση, βγάζοντας δηλαδή τους εργαζόμενους από τη μέση!
Επεκτείνουν εργασιακή ζούγκλα στην οποία οι 2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης.
Καταργούν όσα επιδόματα έχουν μείνει. Μειώνουν και άλλο τις σημερινές συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Φτάνουν το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8600 ευρώ, την ίδια στιγμή που η σύνταξη για πολλές λαϊκές οικογένειες αποτελεί βασικό εισόδημα!

….σ’ αυτά ζητάνε από εμάς και τις οικογένειές μας να «συναινέσουμε» και να «βάλουμε πλάτη»!

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που και φέτος τα εξάμηνα στις σχολές των Δ.Ι.Ε.Κ ξεκίνησαν με τα προβλήματα να παραμένουν και να διογκώνονται.

Με το καλημέρα οι σπουδαστές των ΙΕΚ ήρθαν αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις σε εργαστηριακό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό πού είναι αναγκαίος για να μάθουν την ειδικότητα τους.

Τα καθημερινά έξοδα για να σπουδάσουν είναι δυσβάσταχτα κι απαγορευτικά για το «ταμείο» των οικογενειών τους

Από τις μετακινήσεις, τα αναλώσιμα υλικά και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση των εργαστηριών, οι φωτοτυπίες αφού οι σημειώσεις δίνονται σε ηλεκτρονική μορφή. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά αφού τελειώσουν το Δημόσιο κατά τα άλλα ΙΕΚ πρέπει να δώσουν άλλο ένα σκασμό λεφτά για την πιστοποίηση.
Στην «πρακτική άσκηση» εκπαιδεύονται στην απλήρωτη δουλειά και σε άσχετα με την ειδικότητά πράγματα πολλές φορές. Η ασφάλεια που τους παρέχεται είναι μόνο για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της πρακτικής και τα ένσημα μη συνταξιοδοτούμενα.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και φέτος όλα τα Δ.ΙΕΚ είναι προθέρμανση για το μέλλον που ετοιμάζουν στην ανεργία με «ενέσεις» κακοπληρωμένης απασχόλησης

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Όσοι αγανακτούμε, όσοι λέμε “κάτι πρέπει να γίνει” είναι ώρα να κάνουμε το βήμα! Δεν χωράει άλλη αναμονή! Τι άλλο να περιμένουμε; Κυβέρνηση – ΕΕ έχουν στερήσει τα πάντα από εμάς και την οικογένειά μας για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Η ανάκαμψη που τάζουν δεν είναι για μας, αφορά τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Σε μας μοιράζουν ψίχουλα!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καλεί τους σπουδαστές του ΙΕΚ Κοζάνης να οργανώσουν τον αγώνα τους για όλα όσα έχουν ανάγκη στη σχολή, τη δουλειά και την πρακτική συσπειρωμένοι στο σωματείο.

Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες ή ηλεκτρονικές σημειώσεις.
Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα κ.α.
Το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, κοινωνική ασφάλιση και πληρωμή, με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, κάθε μήνα και όχι με το πέρας της πρακτικής. Κανένας σπουδαστής κάτω από 751 ευρώ.
6ωρο 5μερο 30ωρο για όσους μαθητές εργάζονται, διευκόλυνση με άδεια και αποδοχές στην περίοδο των εξετάσεων.
Δωρεάν υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία πληρωμή σε εξετάσεις, γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία για όλους του μαθητές με την κάρτα του μαθητή.
Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικοί ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων.
Μόνιμοι και σταθερά αμειβόμενοι καθηγητές και όχι απλήρωτοι και με 6μηνες συμβάσεις.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση τη Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στο Πεζόδρομο Κοζάνης στις 10:30πμ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.