Χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο νομό Κοζάνης! Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γιώργο Βασιλειάδη



xioniakozaniapoksenia

Περιορισμένη ορατότητα και αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας συνθέτουν τον καιρό των τελευταίων ημερών. Σε γενικές γραμμές είναι ένα γνώριμο καιρικό πρόσωπο για αυτήν την εποχή, όμως το ίδιο γνώριμο (ίσως στο παρελθόν πολύ πιο γνώριμο) θα είναι το καιρικό πρόσωπο που θα κυριαρχήσει από σήμερα το βράδυ, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις. Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε ότι οι τελευταίες αξιόλογες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τον μήνα Νοέμβριο είναι προ δεκαετίας, το 2005.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28.11.2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

-0,9

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ

2,3

ΒΛΑΣΤΗ

2,3

ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

5,1

ΦΛΩΡΙΝΑ

5,7

ΟΡ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

6,2

ΟΡ. ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

6,3

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

6,5

ΑΡΔΑΣΣΑ

6,6

ΓΡΕΒΕΝΑ

8,1

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα κυρίως ως το μεσημέρι. Πρόσκαιρες βροχές θα πρέπει να σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα πρέπει να γενικευθούν. Σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις, θα σημειώνονται αρχικά σε μεγάλα υψόμετρα, όμως σταδιακά από το απόγευμα θα κατηφορίσουν έτσι ώστε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες να γυρίσουν τα φαινόμενα αρχικά και στα πεδινά τμήματα της Εορδαίας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Πτολεμαΐδας ενώ σε διάστημα μίας ώρας θα πρέπει να το γυρίσει και στην Κοζάνη, μέχρι το ύψος περί του Κρόκου. Αργότερα μέσα στη νύχτα και ως το πρωί θα πρέπει να χιονίζει και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν σημαντική ένταση ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να παρουσιάζουν και διαλείμματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν κυρίως στη λεκάνη Πτολεμαΐδας – Κοιλάδας φτάνοντας τα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 με 10c ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσει αισθητή υποχώρηση.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού κατά διαστήματα ως και μέτριας έντασης. Τα διαθέσιμα δεδομένα θέλουν προς το βράδυ να υπάρχει μια έξαρση φαινομένων που θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση αυτών σε βαθμό ικανό να δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού κυρίως σε περιοχές της Εορδαίας και από το ύψος της Κοζάνης και βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 2-3bf. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση θα κυμανθεί σε Κοζάνη μεταξύ -1-1, Πτολεμαΐδα -2-0, Σιάτιστα 0-1 και Σέρβια 1-2c. Παντού από το απόγευμα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω υποχώρηση.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου από τις πρωινές ώρες σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, παρόλα αυτά στο διάστημα βραδινές ώρες Τρίτης μέχρι και πρωινές ώρες Τετάρτης πιθανών να σημειώνονται τα σημαντικότερα φαινόμενα από άποψη έντασης. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες κάνοντας το κρύο πιο έντονο. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα το 0 με -1, σε Σιάτιστα τους -1 με -2 και σε Σέρβια και Βελβεντό τους 1 με 2c. Προσοχή στον παγετό που θα είναι ισχυρός ειδικά στα ορεινά.

Ο Δεκέμβρης θα μας υποδεχθεί με ψύχος. Έτσι την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και παρά την ηλιοφάνεια θα πρέπει να επικρατήσει κρύο, οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, η θερμοκρασία θα πέσει τοπικά στους -9 με -10c ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 1 έως 3c.

Και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες παρά τον αίθριο καιρό.

Δώστε προσοχή στις συνθήκες που θα επικρατήσουν όπως το ψύχος και τις χιονοπτώσεις που σε γενικές γραμμές δεν θα είναι έντονες όμως ενδεχομένως να είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

5 σχόλια στο άρθρο “Χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο νομό Κοζάνης! Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γιώργο Βασιλειάδη

  1. Ειδοποίηση: Σε κατάσταση ετοιμότητας ο Δήμος Κοζάνης εν όψη των καιρικών φαινομένων των επόμενων ημερών | KOZANILIFE.GR

  2. Ειδοποίηση: Ξεκίνησε η χιονόπτωση από νωρίς στην πόλη της Κοζάνης! Δείτε το βίντεο | KOZANILIFE.GR

  3. Ειδοποίηση: Τσουχτερό κρύο, δυνατός αέρας και χιονόπτωση ξανά στην Κοζάνη! Δείτε το βίντεο | KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.