Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κοζάνης Γ. Κασαπίδης για τις ελλείψεις κτηνιάτρων στα κτηνιατρεία των Δήμων Σερβίων-Βελβεντού και Βοΐου



kasapidis_g3245Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην ερώτηση του Γ. Κασαπίδη για τις ελλείψεις κτηνιάτρων στα κτηνιατρεία των Δήμων Σερβίων-Βελβεντού και Βοΐου

Με 4 συν 1 θέσεις κτηνιάτρων επιχειρεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να καλύψει τα κενά των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης.
Η απάντηση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών απεστάλη έστω και καθυστερημένα στον ερωτώντα βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης κ. Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος με την υπ’ αριθμ. 6859/7-7-16 ερώτησή του επεσήμαινε τις σοβαρές ελλείψεις στα κτηνιατρεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων, με τις προτεινόμενες ανάγκες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα γίνει με σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ.
Προηγουμένως θα πρέπει να επεξεργαστούν από την αρμόδια υπηρεσία και να εγκριθούν από την Π.Υ.Σ.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού ο κ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Οι ανάγκες των υπηρεσιών της Πολιτείας (ΟΤΑ και Υπουργείων) σε επιστημονικό προσωπικό, γεωπόνων και ιδίως κτηνιάτρων, είναι σημαντικές και κρίσιμες.
Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών του κράτους μας η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει συνδυαστικά τους επιστήμονες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την τόνωση της παραγωγής και την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Χρειάζεται σχέδιο με ξεκάθαρους διακριτούς ρόλους τόσο των δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στην εποπτεία και τον έλεγχο της δημόσιας υγείας, όσο και των ιδιωτών επιστημόνων στην εφαρμογή προγραμμάτων σε επίπεδο παραγωγής.

Το σχέδιο αυτό μέχρι στιγμής απουσιάζει από τη σημερινή Κυβέρνηση με αποτέλεσμα σοβαρότατα προβλήματα να προκύπτουν συχνά σε επίπεδο παραγωγής (επιζωοτίες, ελληνοποιήσεις, νοθείες κ.α.). Επίσης εξαιτίας της έλλειψης αυτού του σχεδιασμού χάνονται πολύτιμοι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια που μένουν μη απορροφήσιμα στα ταμεία της Ε.Ε. και αφορούν μέτρα και δράσεις του Π.Α.Α. (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) 2014-2020 που το ΥπΑΑΤ και η Κυβέρνηση εντελώς αδικαιολόγητα καθυστερούν εδώ και 2 χρόνια να προκηρύξουν”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.