Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ για τα 60 χρόνια λειτουργίας στη Λευκόβρυση Κοζάνης

8758658646754675tyjdyjtdfy

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαΐας στην συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2016 με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΗ με βάση την οποία τιμά την ιστορική επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας των ορυχείων Δυτικής Μακεδονίας στη 3 και 4 Δεκεμβρίου στην Λευκόβρυση Κοζάνης με τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας έχει να εκφράσει και να παρατηρήσει τα εξής:

1. Χωρίς να έχουμε τίποτα με το τόπο επιλογής, εξ όσων γνωρίζουμε τέτοιου είδους σημαντικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στον τόπο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

2. Η συγκεκριμένη ενέργεια που είναι διαποτισμένη από πατερναλιστική αντίληψη, έχει βαθιά μικρόψυχο ανιστόρητο και στερημένο κάθε δεοντολογίας σκεπτικό.

3. Στην περιοχή μας στο διάβα των έξι δεκαετιών ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια στο βωμό της ανάπτυξης, έδωσαν τη ζωή τους άνθρωποι η προσφορά των οποίων δυστυχώς αγνοήθηκε αβασάνιστα και δεν επιδείχτηκε ο πρέπον σεβασμός στην μνήμη τους.

4. Θεωρούμε πως τελεσιγραφικές ενέργειες τέτοιου είδους με τη διαμόρφωση τετελεσμένων δεν προάγουν ούτε τον διάλογο για τον οποίο κόπτεται η Διοίκηση της ΔΕΗ ούτε βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαιότητας και συνεργασίας.

5. Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην συγκεκριμένη ενέργεια και θα διαβεβαιώνουμε τους εμπνευστές της ότι εμείς θα τιμήσουμε όπως αξίζει την μνήμη τους σε εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.