Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού των επόμενων ημερών από το KOZANILIFE.GR με τον Γιώργο Βασιλειάδη



ki675di675u6ws56u4ws5y4aws5y

Συνεχίζεται ο αίθριος καιρός στη Δυτική Μακεδονία κλείνοντας μία εβδομάδα. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης πέρα από την ηλιοφάνεια είναι οι ομίχλες, που τοπικά είναι ιδιαίτερα πυκνές, οι αυξημένοι ρύποι που καθιστούν την ποιότητα της ατμόσφαιρας σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα επιβεβαρυμμένη από καύση κακής ποιότητας υλών, καθώς και ο πρωινός παγετός ακόμα και σε πολλές πεδινές περιοχές.

Παραπάνω παραθέτουμε χθεσινή δορυφορική εικόνα (δορυφόρος terra) κατά την διάρκεια του μεσημεριού. Μπορείτε να παρατηρήσετε τις ομίχλες που κατάφεραν να διατηρηθούν στις περιοχές Καστοριάς, Γρεβενών, στο σύνολο του βυθίσματος του Πολυφύτου μέχρι και την περιοχή του Ιλαρίωνα. Επίσης είναι φανερή η διατήρηση ομίχλης εντός του ορυχείου Αμυνταίου. Τα υπόλοιπα λευκά χρώματα είναι οι χιονισμένες κορυφές των ορεινών όγκων της περιοχής και κάποιες τοπικές νεφώσεις.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21.11.2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΒΛΑΣΤΗ

-2,1

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

-1,7

ΓΡΕΒΕΝΑ

-1,2

ΦΛΩΡΙΝΑ

-1,1

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

1,3

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

1,3

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου αναμένονται αίθριος καιρός με μόνο κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις. Οι ομίχλες που σχηματίστηκαν σε περιοχές γύρω από τον Αλιάκμονα, την Βεγορίτιδα και την Καστοριά θα πρέπει να διαλυθούν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13c με 14c.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, πιθανές και πάλι τοπικές ομίχλες το πρωί. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα παραμείνουν υποπνέοντες. Η θερμοκρασία χωρίς μεταβολή, νωρίς το πρωί θα πέσει κοντά στο μηδέν ή και λίγο χαμηλότερα.

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου πέρα από το πρωινό κρύο, και τις τοπικές ομίχλες, ο καιρός σε γενικές γραμμές θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα απουσιάζουν ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά των προηγούμενων ημερών.

Την Παρασκευή 25 του μηνός, θα αρχίσουν σταδιακά να αυξάνονται νεφώσεις, που ως το βράδυ θα πυκνώσουν ιδιαίτερα. Ενδεχομένως προς το ξημέρωμα του Σαββάτου να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 2-3bf από νότιες διευθύνσεις μετά από πολλές μέρες γενικότερης άπνοιας ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος σε ότι αφορά την γενικότερη τάση, αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά η εξέλιξη του καιρού προς το τέλος του μήνα με πιθανή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά αυτής της εξέλιξης θα είμαστε σε θέση να σας τα αναλύσουμε στο δελτίο καιρού της ερχόμενης Παρασκευής.

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.