Με αρκετά σωματεία από τη Δυτική Μακεδονία η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

pame_stroggilo_logo

Στις 19 και 20 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα η 4η Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σύνθημα:

Χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές για ανοιχτό διάλογο με τη σιγουριά ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις μας θα ανοίξουν νέους δρόμους για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας. Θα είναι εφαλτήριο για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του κινήματος μας, για νέα άνοδο των αγώνων μας.

Απευθύνει κάλεσμα για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά, κίνημα απαλλαγμένο και χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους.

Να προχωρήσουμε μπροστά και να χτίσουμε μαζικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, ικανό να αντιμετωπίζει μαχητικά τους καπιταλιστές εργοδότες, τα κόμματά τους, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, με την οργάνωση της λαϊκής πάλης, την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, όλους όσους υποφέρουν από την καταπίεση των μονοπωλίων.

Να χτίσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος για την υπεράσπιση της ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας! Σήμερα απαιτείται συνολική αλλαγή πορείας!

Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ θα είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία όπου τον λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι που θα βρεθούν στο στάδιο με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν και μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργάτες στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς κάτω στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, στη βάση.

Δεν έχει σχέση με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ που γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε άδειες καρέκλες, συνέδρια εκφυλισμένα μιας αδίστακτης εργατικής αριστοκρατίας, που ελέω μηχανισμών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης.

Η ίδια η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ θα είναι καθαρός αέρας αλλαγής και ανατροπής απέναντι στη δυσοσμία που αναδίνει ο βάλτος του ενσωματωμένου συνδικαλισμού.

Αυτό το διάστημα δεκάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συζητούν και αποφασίζουν με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις για τη συμμετοχή τους στη Συνδιάσκεψη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παίρνουν μέρος σε αυτές τις συζητήσεις σε χώρους δουλειάς σε όλους τους κλάδους.

Παράλληλα, παίρνουν αποφάσεις και οργανώνουν την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Ήδη ως αυτή τη στιγμή έχουν πάρει απόφαση για να συμμετάσχουν και να στείλουν αντιπροσώπους πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις και καθημερινά ο κατάλογος μεγαλώνει με νέες συμμετοχές.

Από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή τα εξής σωματεία:
1. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ)
2. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης
3. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Πόλεως και Περιφέρειας Γρεβενών
4. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Νομού Καστοριάς
5. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Γούνας και Δέρματος – Ιματισμού – Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας
6. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης
7. Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ)
8. Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας
9. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.