Υπόθεση «Πολύζου»: Μια πολύκροτη δίκη με πολύ ένταση, αγωνία και ιδιαιτερότητες που δικαιώνει την ψυχή του Κωστή

polizos-dolofonia

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην μητέρα και τον πατριό για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης «Πολύζου» που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις των μαρτύρων στις 8 Νοεμβρίου και συνεχίστηκε στις 10 Νοεμβρίου, με τη συνολική διάρκεια της κάθε μέρας ξεχωριστά να ξεπερνάει τις 10 ώρες. Κατά τη διάρκεια της απολογίας της μητέρας του Κωστή, η ίδια έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο της Καστοριάς και τη δίκη να μεταφέρετε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Πάνω από 15 ώρες διήρκεσε η τελευταία μέρα της πολύκροτης δίκης. Χαρακτηριστικό της δίκης, η τεράστια αναμονή για την τελική απόφαση του δικαστηρίου που ξεπέρασε τις 6 ώρες.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως τα αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου του θύματος ήταν ελλειπή. Η Εισαγγελέας κατά την ετυμηγορία της ανέφερε πως είναι απαραίτητη η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη, λόγω τις έλλειψης των στοιχείων. Επίσης ανέφερε αρκετά στοιχεία για τα οποία υπάρχει απόδειξη, όπως για παράδειγμα τον τόπο που βρέθηκε το θύμα, όλες τις κινήσεις των δραστών αλλά και την ένδειξη της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τα λόγια της εισαγγελέως ήταν συγκινητικά, κάνοντας λόγο για τα όσα στερήθηκε από μικρός ο Κωστής Πολύζος, ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Ζήτησε από το Δικαστήριο να μην αφήσει να ξεχαστεί η ψυχή του, αλλά να δικαιωθεί με την καταδίκη της μητέρας του την οποία χαρακτήρισε χειρότερη από τη Μήδεια.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα ήταν το γεγονός πως με την ολοκλήρωση της ετυμηγορίας της Εισαγγελέως, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Άλλη μία ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δίκης είναι πως πραγματοποιήθηκε χωρίς την ύπαρξη της Πολιτικής Αγωγής, η οποία απορρίφθηκε εξ αρχής.

«Δικαιώθηκε η ψυχή του Κωστή» ήταν η φράση που άκουγε κανείς από τον κόσμο μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως όλος ο κόσμος που παρακολούθησε από κοντά την δίκη, παρέμεινε στο Δικαστήριο μέχρι το τέλος. Ο επιστήθιος φίλος του Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας, μιλώντας στο KOZANILIFE.GR, είπε πως τώρα ο φίλος του από εκεί ψηλά που είναι μας χαμογελάει. Την ίδια συναισθηματική φόρτιση, μετέφεραν στο KOZANILIFE.GR τα αδέρφια του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση που τους έδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Η υπόθεση «Πολύζου» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ποινικές υποθέσεις όλων των εποχών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Το KOZANILIFE.GR κάλυψε από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του Κωστή μέχρι και την ολοκλήρωση της δίκης με την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Υπόθεση «Πολύζου»: Μια πολύκροτη δίκη με πολύ ένταση, αγωνία και ιδιαιτερότητες που δικαιώνει την ψυχή του Κωστή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.