Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων «Ο Αλιάκμων» για την αλίευση στη λίμνη Πολυφυτου

artjharthjarujrtj6stjr

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε ένας διάλογος, μετά από δημοσίευμα, περί υπέρ αλίευσης και ανομίας στη λίμνη Πολυφύτου. Σαν ενεργός σύλλογος που δραστηριοποιείτε 25 χρόνια, κυρίως στη λίμνη Πολυφύτου, μέλος από το 2009 της ελληνικής ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.), με συμμετοχές σε πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα αλιείας, θα θέλαμε να πάρουμε θέση στο διάλογο που καλώς ξεκίνησε.

Όσον αφορά το δημοσίευμα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, από δημιουργίας της λίμνης, δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για την επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο απαρχαιωμένο και ασαφές. Άποψη μας είναι να ανανεωθεί και να διευκρινιστεί, θα μπορούσαμε να πάρουμε παραδείγματα από χώρες της Ευρώπης.

Η αλιευτική διαχείριση της λίμνης δεν μπορεί να βασίζεται στα λεγόμενα μόνο των επαγγελματιών αλιέων. Είναι απαράδεκτο να διαφημίζουμε ότι είμαστε η περιφέρεια με τις περισσότερες λίμνες και επιφανειακά ύδατα και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μην διαθέτει ιχθυολόγο. Σαν σύλλογος πιστεύουμε ότι επιτέλους πρέπει να μπει μία τάξη, για να προχωρήσουμε περαιτέρω.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία κινητικότητα της περιφέρειας, σε σχέση με την αξιοποίηση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής. Η λίμνη είναι μία περιοχή με πάρα πολλές προοπτικές ανάπτυξης και τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για όλους, αρκεί να το πιστέψουμε. Η ουσία είναι ΤΙ θέλουμε να κάνουμε, αφού το αποφασίσουμε αυτό σαν κοινωνία, όλοι μαζί ενωμένοι να το υποστηρίξουμε για να πετύχει. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε προτάσεις και ιδέες και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τους φορείς.

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων «Ο Αλιάκμων» για την αλίευση στη λίμνη Πολυφυτου

  1. ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΙΕΩΝ. ΤΩΡΑ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΔΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΩΡΩΝ!!!!!

  2. Καλημέρα σας..παρακαλώ ενδιαφέρονε για καραβίδα να μιλήσω με κάποιων υπευθύνω στο τηλ…..Παναγιώτης Παπανικολάου 6985-846 256 σας περιμένω Ευχαριστώ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.