Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στο Νομό Κοζάνης – Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γιώργο Βασιλειάδη



sinefia34523523

Πρόσκαιρη είναι η βελτίωση του καιρού την οποία και διανύουμε από την Πέμπτη. Μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν κατά την διάρκεια της Τετάρτης κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Νέα μεταβολή όμως θα πρέπει να λάβει ο καιρός από το Σάββατο χωρίς μεγάλη διάρκεια.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11/2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΒΟΡΑΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ)

-2,2

ΒΛΑΣΤΗ

2,7

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

5,8

ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

6,3

ΦΛΩΡΙΝΑ

6,3

ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

6,8

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

7,2

ΑΡΔΑΣΣΑ

7,4

ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

7,9

Κατά την διάρκεια της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να επικρατεί αίθριος καιρός με κατά διαστήματα νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12c σε Κοζάνη, 14c σε Πτολεμαΐδα, 11c σε Σιάτιστα και 14c με 15c σε Σέρβια και Βελβεντό

To Σάββατο 12 Νοεμβρίου, αναμένεται μεταβολή του καιρού πρώτα στα δυτικά ορεινά από τις πρωινές ώρες όπου έως το μεσημέρι θα έχει επεκταθεί στο σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα πρέπει να είναι περισσότερα σε περιοχές Εορδαίας και Βοΐου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως του Ασκίου άνω των 1700μ προς το απόγευμα. Σταδιακά από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ειδικά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 4bf. H θερμοκρασία θα φτάσει νωρίς το μεσημέρι τις τιμές της Παρασκευής, όμως γρήγορα θα παρουσιάσει υποχώρηση.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση παντού και θα επικρατήσουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους φτάνοντας τα 3bf κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει νωρίς το πρωί στο 0c στα πεδινά και στους -1c στα ορεινά, ενώ το μεσημέρι θα αγγίξει τους 9c με 10c σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα, και τους 10c με 11c σε Σέρβια και Βελβεντό.

Και την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα διατηρηθεί ο καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πρέπει να στραφούν σε ένα υποπνέον βόρειο ρεύμα αισθητό κυρίως σε περιοχές της Εορδαίας. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτα και νωρίς το πρωί θα βρεθεί σε πεδίο τιμών με αρνητικό πρόσημο ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 με 11c.

Τέλος την Τρίτη 15/11 και την Τετάρτη 16/11 με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει ο καιρός σταδιακά να αλλάξει και πάλι κατά την διάρκεια της βραδιάς από την Τρίτη προς την Τετάρτη. Έτσι θα διατηρηθεί με σχετικά καλό καιρό και η Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό την σταδιακή αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0-10c. Κατά την διάρκεια της Τετάρτης θα πρέπει να εκδηλώνονται βροχές στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κοζάνης κατά διαστήματα και κυρίως προς την περιοχή του Βοΐου. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.