Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή οι καταλήψεις των λυκείων της Κοζάνης – Σοβαρά προβλήματα στα κτίρια των σχολείων



img_20161109_095932-1021x580

Μέχρι τη ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 θα συνεχιστούν οι καταλήψεις στα Λύκεια της Π.Ε Κοζάνης σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα 15μελη συμβούλια του 1ου 2ου 3ου και 4ου Γενικών Λυκείων της Κοζάνης καθώς επίσης και του 2ου ΕΠΑΛ, οι οποίες ξεκίνησαν από χθες. Εν τω μεταξύ  το 1ο ΕΠΑΛ θα αποφασίσει σήμερα το απόγευμα για την λήξη της κατάληψης λόγω της μη συμμετοχής των μαθητών.

Στα σχολεία που συνεχίζονται οι καταλήψεις μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, τίθεται το θέμα της δωρεάν και δημόσιας παιδείας, της ποιότητας στην εκπαίδευση, η αξιολόγηση των καθηγητών, η παλαιότητα των οργάνων στα εργαστήρια, με σημαντικότερα τα προβλήματα των κτιρίων που στεγάζουν τα σχολεία, καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων, των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, δεν έχουν γίνει επισκευές και χρήζουν άμεσης ανάγκης  επιδιόρθωσης, τα περισσότερα.

Οι μαθητές τόσο από το 1ο ΕΠΑΛ, όσο και από το 2ο ΕΠΑΛ, έθεσαν σημαντικά ζητήματα με την κακή κατάσταση  των κτιρίων ζητώντας λύση από τους υπευθύνους των Σχολικών Επιτροπών, μάλιστα θα επισκεφτούν και τον Δήμαρχο Κοζάνης τις επόμενες ημέρες για να θέσουν τα προβλήματα στον ίδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ανακίνηση έχει να γίνει από το 1981 με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα σε  παράθυρα, πόρτες, αύλειο χώρο, τουαλέτες καθώς και στην στέγη, αφού κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζουν πολλά σημεία του εσωτερικού χώρου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.