Αυξάνονται οι άστεγοι και οι άποροι στην πόλη της Κοζάνηςkozani_zoom_kosmos

Περισσότεροι από δέκα είναι οι άστεγοι που ζουν στη πόλη της Κοζάνης οι οποίοι φιλοξενούνται σε συγγενικά πρόσωπα, καθώς και σε διαμερίσματα τα οποία παραχωρήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν διαθέτουν πλέον κατοικία.Εν τω μεταξύ έναν άστεγο φιλοξενεί και ο Δήμος Κοζάνης, σε διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του από δωρεά και το οποίο διέθεσε στον πολίτη, που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς μέχρι πρότινος ζούσε σε αυτοκίνητο και βοηθάτε σήμερα από τις προνοιακές δομές.

Ωστόσο στο πλαίσιο του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με το Πρόεδρο της Κοινωφελούς Μανώλη Κουτσοσίμο στο Δήμο Κοζάνης μοιράζονται καθημερινά 180 μερίδες φαγητού σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν μέσω του «Συσσιτίου», ενώ από την Κοινωνική τράπεζα τροφίμων διανέμονται σε 35 άτομα πρώτες ύλες για να μαγειρέψουν στον χώρο τους καθώς έχουν την δυνατότητα αυτή.

Η κρίση συνεχίζεται υπογραμμίζει ο κ. Κουτσοσίμος με την Δημοτική Αρχή μέσω των δομών πρόνοιας να βοηθά όπου χρειάζεται και υπάρχει η δυνατότητα μέσω των κοινωνικών λειτουργών που ανακαλύπτουν καθημερινά περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις δίνονται ακόμα και υλικά θέρμανσης, ενώ παράλληλα βοήθεια δίνεται και σε Ρομά που ζουν στη περιοχή.

Αυτό το διάστημα μοιράζονται σε μαθητές των σχολείων της περιοχής 86 τόνοι χυμοί ροδάκινο, υλοποιώντας την σύμπραξη του Δήμου Κοζάνης με τον ΑΣΕΠΟΠ, ενώ το επόμενο διάστημα θα διανεμηθούν χυμοί πορτοκαλιού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

4 σχόλια στο άρθρο “Αυξάνονται οι άστεγοι και οι άποροι στην πόλη της Κοζάνης

 1. Δυστυχώς, και εγώ σύντομα ,πόσο να αντέξει κάποιος, χωρίς δουλειά, χωρίς να πέρνει από πουθενά;;;;;

 2. Αυτά να τα δούμε όλοι μας και να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την στέρηση σε κανέναν συμπολίτη μας!
  Είναι Ντροπή για μία πόλη σαν την δική μας να επιτρέπουμε τέτοιες καταστάσεις!
  Ας αποφασίσει η Περιφέρεια και Δήμος, οπως και όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται να ανοίξουν τις δομές προς τα έξω, Ας οργανωθούν ανοιχτά και ας αγκαλιάσουμε όλοι, όλους!
  Ας γίνονται γεύματα αγάπης και επικοινωνίας του κόσμου στις γειτονιές και στις εκκλησίες, ας κοιτάξουμε ο ένας στα μάτια τον άλλο, δεν αρκούν οι σακούλες με τρόφιμα!
  Δεν είμαστε εμείς (οι έχοντες) ,και οι άλλοι !
  Είμαστε όλοι μαζί!

  Είμαστε;;;;
  Ή το πρόβλημα του άλλου μας οριοθετεί ως (ανώτερους φιλεύσπλαχνος) ;;;;;
  Κανένας δεν αξίζει τον Οίκτο και το κακώς ευνοούμενο φιλάνθρωπο ενδιαφέρον κανενός!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.