Μικρές ενστάσεις για τον Κυβερνητικό Ανασχηματισμό – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

rampidis_mixalis

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

-Ξεκινώ από την τοπικού τύπου παρατήρησή μου, όπου μια περιφέρεια, αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, σε δυο συνεχόμενες κυβερνητικές συνθέσεις, δεν έχει ούτε ένα μέλος σ’ αυτές. Δεν κρίθηκε κανένα μέλος άξιο ή κατάλληλο να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα; Το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛ. αυτή τη φορά δεν εξέλεξαν βουλευτή στην περιφέρεια, έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για αναβάθμιση και στελεχών και της περιοχής. Ακόμα όμως και με τα αριθμητικά δεδομένα, στους 100 παρά κάτι Υπουργούς-Υφυπουργούς των δυο τελευταίων κυβερνήσεων, δικαιωματικά ανήκει «χώρος» και στην Δυτική Μακεδονία.

-Επαίρετο η κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα των εισπρακτικών της μηχανισμών. Μας έπεισαν για την αναγκαιότητα-χρηστικότητα εφαρμογής του πλαστικού χρήματος, δια στόματος αλλά και ενεργειών του Υφ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον οποίο εξαπέστειλαν στο Καιάδα. Μακάρι η νέα Υφ. Κ Κατερίνα Παπανάτσιου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει ένα έργο που κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα και σκόπιμα πολλά χρόνια. Εκτός κι αν και η σημερινή κυβέρνηση διαπίστωσε ότι οι φοροκλέφτες στην Ελλάδα είναι πολυπληθέστεροι των φοροπληρωτών και κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων, προσχωρεί σε εφαρμοσμένες-γνωστές πολιτικές ……

-Ο κ Φίλης έπρεπε να γνωρίζει ότι όφειλε τον δέοντα σεβασμό στην προσφυγιά (χοντρά ζητήματα που δεν ξεχνιούνται) και στην Εκκλησία (κάθε πράγμα στον καιρό του ….) διαφορετικά και οι καλές του προθέσεις και πράξεις για την αναβάθμιση του επιπέδου παροχής παιδείας, πάνε στράφι.

-Η ανάληψη του Υπ. της ενέργειας από τον κ Σταθάκη, φοβάμαι ότι σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις για την ΔΕΗ αλλά και για την περιοχή μας ειδικότερα. Μακάρι να διαψευστούμε όλοι μας (είμαστε πολλοί ….)

Αυτά τα ελάχιστα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.