Κοζάνη: Άνοδος θερμοκρασίας, χωρίς βροχές αλλά με σκόνη – Δείτε πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας



iliofaneia-2

Το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR επιμελείται ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης:

Αγαπητοί αναγνώστες καλό μήνα,

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις πρώτες μέρες του μήνα σταδιακά δίνουν τη θέση τους σε υψηλότερες τιμές. Οι πρωινοί παγετοί σταδιακά αποτέλεσαν παρελθόν ενώ η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο αλλά και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου γενικά θα επικρατήσει καλός καιρός, το γαλάζιο που χαρακτήριζε τις τελευταίες μέρες τον ουρανό της περιοχής μας καθώς και η ποιοτική ατμόσφαιρα θα δώσουν τη θέση τους σε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις ή συννεφόκαμα ενώ και η ατμόσφαιρα θα χάσει την διαύγεια των προηγούμενων ημερών. Βροχές δεν αναμένονται ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 17c σε Κοζάνη και Σιάτιστα και18c σε Πτολεμαιδα, Σέρβια και Βελβεντό.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα εναλλασσόμενες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από Νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από τους 6 με 7c ενώ το μεσημέρι θα φτάσει σε επίπεδα της τάξης των 17c σε όλα τα πεδινά τμήματα.

Και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα διατηρηθεί ανάλογος ο καιρός. Στην όλη κατάσταση θα προστεθούν και τα αυξημένα ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της μεταφερόμενης σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι και θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο καιρός θα καταστεί πιο ανοιξιάτικος, η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθεί ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σε βαθμό που ακόμα και οι νυχτερινές ώρες θα είναι ικανοποιητικές με ελάχιστες τιμές ίσως όχι κάτω των 10c, και τις μέγιστες ίσως τοπικά και άνω των 20c. Οι νοτιάδες θα παραμείνουν και θα διατηρηθούν κοντά στα 3 με 4bf.

Για το διάστημα από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και μετά τα σενάρια για την εξέλιξη του καιρού παραμένουν πολλά. Πολύ πιθανή εκδοχή είναι η εκδήλωση βροχοπτώσεων κατά την διάρκεια αυτής της μέρας με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση και τους νοτιάδες θα ενισχύονται λίγο ακόμα φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 5bf.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στο ενδιαφέρον που δείχνει εδώ και μέρες το χρονικό διάστημα 12 με 15 Νοεμβρίου. Με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό ο καιρός να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή με χειμερινά χαρακτηριστικά. Μέχρι τότε όμως μεσολαβεί μεγάλο διάστημα και θα έχουμε την δυνατότητα να τα ξανά πούμε την ερχόμενη Δευτέρα.

Με εκτίμηση
Βασιλειάδης Γεώργιος

vasileiadis_giorgos1

 


Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.